Torsdag kväll den 16 januari och fredagen den 17 januari 2020: Löje, nöje och bara lite nytta


 Kära dagbok…

Som du vet, kära dagbok, läser jag rätt mycket. Just nu är det en bok från mina föräldrars bibliotek som är på gång. Ja, jag plöjer Jan Fridegårds böcker och har den jag läser nu samt en kvar att läsa. Den jag läser nu är en sorts självbiografi – eller snarare, boken ger glimtar från författarens liv. Igår läste jag en text som han skrivit som bland annat handlar om ett brev. Ett brev som inte finns kvar, men som kanske finns… i vårt universitetsbibliotek. Fast han är inte uttryckte sig inte så… respektfullt om Carolina Rediviva och jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv. Jag glömmer aldrig mitt eget första möte med Carolina och ångesten jag fick då. Ångest? undrar du, kära dagbok, Tofflan fick ångest av ett bibliotek??? Nja, jag fick ångest av att jag insåg att jag aldrig i livet skulle hinna eller kunna läsa alla de härliga böcker som fanns där…

Citat om Carolina i Det kortaste strået

Inte så respektfullt, men rätt kul.

∼ ♦ ∼

Igår kväll fick jag ont i hjärttrakten, men jag är nästan säker på att det inte är pumpen som besvärar mig utan en sträckning. Lik förbaskat gör det ont när jag rör mig och bär något, framför allt. Som grädde på moset började högerfoten göra ont i morse på väg till jobbet också. Det är väl Gammeln och inget annat. Om lite mer än tre månader blir jag 58 bast… Nåja, eftersom jag hade ont gjorde jag ingen nytta alls hemma igår mer än körde igång en diskmaskin och tog reda på onsdagskvällens tvätt. Hemmet behövde både dammas och dammsugas och flera golv behövde torkas, men igår var det omöjligt. Så underbart var det att komma hem i kväll och upptäcka att min sambo hade både dammsugit och torkat golv. Ingen tid av helgen behöver därmed offras på det. I gengäld har jag lovat att stryka köksgardiner. Jag ska också åka och slänga katternas gamla klöspelare då och kartongen till den nya.

Antikkunnig i Söderköping 16 jan 2020

Två stjärnor och omdömet antikkunnig, minsann.

Att amatörvärdera antikviteter från Söderköping via Duo-appen och Antikrundan gick emellertid hur bra som helst igår från fåtöljen. Jag kammade till och med hem två stjärnor på diplomet. Det gjorde visst de flesta andra som jag vet också amatörvärderar, så det var väl en lätt omgång. Men det var massor av fina saker! Bland annat en urvacker graal som värderades till många tusenlappar.

Det är mest nöje att amatörvärdera, men lite nytta för det med sig också eftersom en faktiskt lär sig en hel del.

∼ ♦ ∼

Äntligen blev det fredag! Jag var trött i morse och smärtan har inte gett med sig. Halva vägen haltade jag till jobbet dessutom. Idag fick jag emellertid jobba med sånt som jag är riktigt bra på och det gjorde arbetsdagen mer än uthärdlig, faktiskt. Jag granskade ett antal texter. När jag håller på med sånt djupdyker jag ner i dem och det som sker runt omkring angår mig liksom inte. Tänk om alla arbetsdagar var såna…

Till lunch hade jag även idag gäster. Det vill säga gästerna betalade för sin egen lunch och min… Dessutom fick jag en spännande bok. Tusen tack till Uppsala-Ewa med make B!

∼ ♦ ∼

Till fredagskvällen fick jag lämna önskemål på det ätbara. Sen var Anna och Gymnasisten iväg och handlade. Så skönt att slippa när jag både har svårt att gå och att bära. Och inte nog med att min kära har städat och köpt hem godsaker. Hon har bäddat rent med ett av våra nya påslakanset också, det blårutiga från Newport.

Blårutigt i sängen

Blårutigt och nytt i sängen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdag kväll den 16 januari och fredagen den 17 januari 2020: Löje, nöje och bara lite nytta

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Fina påslakan. Och så roligt att träffa en annan bloggare. Tevlig helg!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi hade så tur och hittade dem till 50 procents rea.
   Ewa och jag har träffats flera gånger, så vi är ju som gamla kompisar. Fast jag följer och läser hennes blogg, förstås. 😛

   Trevlig helg ska du också ha!

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Snyggt bädden. Trevlig lördagskväll och söndag!

  Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  Snyggt bäddset skulle det vara.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.