Vännen FEMs födelsedag 2019: Andra advent med att göra-listan avprickad


 Kära dagbok…

En trist och grå andra advent där blötsnö började falla på förmiddagen. Fast jag var förstås uppe redan vid fyratiden först när det var några hungriga sambor som skrek. I samband med detta hittade jag en hårboll på vardagsrumsgolvet så det blev till att torka upp den då också. Sen slumrade jag ett par timmar till innan det var dags för läsning och kaffe på sängen. Jag börjar närma mig slutet i min bok på gång och morgonen inleddes med en intressant vändning i boken.


Jag hade skrivit en att göra-lista för den här helgen, 
eftersom det var lite spretiga diversesaker som behövde bli gjorda. Att höra av mig till vännen FEM stod på listan, men hon hörde av sig själv först per sms och tackade för sin födelsedagspresent. Hon ska få ett samtal senare i kväll.

Överst på listan stod strykning och det tog jag itu med före frukost. Det blev åtta tischor, två tröjor, ett par jeans och en handduk som nu slätades till. Gårdagens tvätt vek jag och la in, så nu är tvättkorgen ganska tom igen.

Stryktvätt

Slätt och struket!


Veckans medicin fördelades i Anaboxen
och kattpottorna tömdes på skit och fylldes på med den sista vettiga, klumpbildande sanden. Det blev dags för frukost. Familjen Katt ville ha en andra frukost. Helst av allt ville de smaka osten jag ställde fram på köksbordet, inte kycklingen i deras skålar. Det var bara Mini som åt av den… När jag fotade mitt eget frukostbord var det tre katter som hovrade och jag hade fullt sjå att hålla ostälskarna borta.


Efter frukosten ringde jag för att kolla läget med bröderna F
Läget var gott och de skulle ge sig ut på tur i bil. Jag bad dem köra försiktigt, för nollgradigt och snö ger både halka och dålig sikt. Våra trötta krukväxter fick vatten och i samband med det tände jag alla elektriska stakar och stjärnor denna mörka dag. Ytterligare en punkt på att göra-listan kunde jag sen pricka av: säkerhetskopiering av filer. Med det gjort kunde jag ägna några timmar åt att softa, för dammsugningen skippade jag – det behövdes faktiskt inte. Jag drog över mattorna i Bokrummet och vardagsrummet bara med min bästa katthårsfångare.

∼ ♦ ∼

Söndagsmiddagen intog jag hos Phil i KvarnenDet passade bra, för jag skulle handla lite på Korgtassen åt sambon som kommer hem i morgon. Jag hade nog gärna gått till Alex idag igen för att äta, men en måste spara lite på de där gottaste upplevelserna – annars förblir de ju inte riktigt de gottaste.

Halloumiburgare och öl på Phils

Söndagsmiddag hos Phil.


När jag traskade iväg för att handla och för att äta 
hade snön smält till slask och det regnade. Det regnade riktigt blött. Såväl regnjackan som paraply var kvar hemma, så jag fick hänga upp jackan på tork när jag kom hem. Övriga kläder ska bytas mot rena till i morgon och kunde gå direkt i tvättkorgen, den före detta tomma.

∼ ♦ ∼

Så blev det dags att ringa mitt kära födelsedagsbarn. Asså jag kan inte förstå att hon fyllde det hon fyllde, men faktum är att vi har känt varandra i 50 år nästa höst. Vännen FEM är min allra äldsta vän i vänskapsår räknat. Hon är inte den äldsta i ålder. Vännen FEM är den vännen som jag kan lita på i vått och torrt, den som ställer upp och hjälper utan att tveka, vare sig det gäller stöd i svåra tider eller rent praktiskt som att röja ett hem, vara presentkurir, tända ljus och sätta blommor på min familjegrav med mera. I maj i år kom hon hit på besök och i somras träffades vi, tillsammans med min andra goa barndomsvän Mia, när Anna och jag var nere i Motala. Att få räkna FEM och Mia bland mina närmaste vänner är en sån ynnest. Och ovanligt. Min allra innersta vänkrets består endast av en kvintett personer, tyvärr bor majoriteten av dem inte här i Uppsala.

Ett stort GRATTIS på födelsedagen, FEM, och TACK för att du finns! Nu ser vi fram emot att den näst bästa presenten kommer dan före dopparedan och det allra bästa strax efter jul, eller hur?

FEM kollar igenom sina inköp på Erikshjälpen

Gu så dant, FEM! Hur är det möjligt att du fyller det du fyller idag och att vi har känt varandra i 50 år nästa höst??? GRATTIS, döh! (Bilden är från FEMs besök här i Uppsala i maj i år.)

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vännen FEMs födelsedag 2019: Andra advent med att göra-listan avprickad

 1. Så du har varit lite huslig i helgen, jag måste nog angripa min tvättkorg idag när jag kommer hem..

  Så tråkigt väder det varit i helgen, och är idag…vi stack knappt ut nosen utanför dörren

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Håhåååå! Tack o tack så hemskt mycket, vännen! Födelsedagen blev jättemysig med släkten här hemma.
  Vi måste höras närmare jul sen. Det är så roligt när vi får snackas lite om ditt o datt.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.