Söndagen den 24 november 2019: English och vääärry sviiidish indiid


 Kära dagbok…

Den här söndagen fick en ovanlig start. Men först en vanlig:


Sen kom den ovanliga: vi skred till verket – i köket.
Eller mästerbagerskan bakade scones och jag tömde kattpottor. Innan jag tog över spisen tvättade jag händerna. Noga. Jag stekte tomater och svamp, Anna gjorde äggröra. En väldigt English breakfast indeed – förutom att det var kaffe i muggen, inte te. (Jag klämde ner ett rostat bröd också.)


Mitt scone såg ut som ett hjärta när jag delade det. 
Ett delvis brustet hjärta…

Scones som två hjärtan

Som ett hjärta, delvis brustet sånt till vänster.


Vilken tur att hjärtat gick att laga
med hallonsylt och Philadelphiaost…

Sconeshjärtan med hallonsylt och Philadelphiaost

Lagat sconehjärta – och väldigt gott, sen!

∼ ♦ ∼

Tomtemor och katten Ulva julmarknad 2019

Tomtemor och katten var i alla fall på Ulva julmarknad i år.

Två snabba maskiner tvätt senare tuffade vi ut till Ulva julmarknad och parkerade på leråkern. Väääry sviiidish indiiid. Anna saknade tomtar, glögg och musik. Det hjälpte inte att jag försökte sjunga nån Christmas carol (av okänt ursprung).

Jag har svårt att hitta the Christmas Spirit i år. Det är sorgligt men sant: så många som tänker uteslutande i stället för inkluderande, tvärt emot julens budskap. Men det finns en och annan raring som tänker på andra. En av dessa köpte jag årets första julklapp till. Och nej. Det kan ju inte bli nåt bildbevis här, för här på bloggen är det alltför många som snokar och som kan skvallra (för skvallrar gör ju fölk).


Jag hittade en fin sak till Anna för ett bra pris,
men eftersom hon var med kunde jag ju inte köpa det till henne i julklapp. Hon fick helt enkelt köpa saken själv. På Instagram visar hon upp den (@krumelutten).

På vägen hem tittade vi på Retrolyckan. Vi handlade lite på ICA och nu har jag startat ugnen för att tillreda vår fantastiska söndagsmiddag bestående av pommes frites och korv piffat med räksallad.

∼ ♦ ∼

Jag lämnar dig med Family Får – eller Ull-Rika (som vissa skriver som inte stavar så bra.) Family Får var också på marknaden.

Family Får eller Ull-Rika på Ulva julmarknad 2019

Family Får eller Ull-Rika på Ulva julmarknad 2019.

 

Ha en fin söndagskväll, kära dagbok!

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.