Fredag kväll den 22 november och lördagen den 23 november 2019: Klang och jubel, varde ljus och italienskt


 Kära dagbok…

Sarah Klang på scenen lila

Sarah Klang, november 2019 på Katalin.

Fredag kväll. Som jag längtat! Den blev inte sämre av att Anna hade fixat biljetter till Sarah KlangKatalin. Det var ungefär ett år sen vi såg/lyssnade på henne där och jag var extra spänd på att höra om hon hade utvecklats. Jag hade inte hunnit lyssna på hennes nya låtar i förväg, tyvärr, men efter konserten vet jag att det ska bli bättring från min sida.

Förbandet bestod av en man, en märklig, svulstig typ som väldigt överdrivet framförde sina låtar. Nej, inte min smak alls, Bo Mehr.


God bättring önskar jag inte bara Bo Mehr utan även Katalin
vad gäller maten. Det jag åt var inte värt 140 spänn – en halv skiva kavring med skagenröra, någon paprikabit, massor av rödlök och ta mej fan ett helt salladshuvud under paprikan och rödlöken. Anna åt chèvre och rödbetor, med all säkerhet burkrödbetor. UFF! Det var inte värt pengarna – varken gott eller mättande.


Konsertlokalen lämnade också en del att önska igår. 
Vi fick bra platser långt fram, men hamnade i nån sorts utblås från toaletterna. Dragigt och illaluktande. Det blev till att gå och värma oss med var sin Irish coffee efter konserten. Svindyr Irish coffee på Park Inns restaurang…


Tur att Sarah överglänste allt det dåliga igår kväll. Lyssna bara!!!

∼ ♦ ∼

Lördag morgon och två sega vaknade med huvudvärk. Grinigt nästan hela dan. Tröttigt. Inte blev det bättre av läsning och kaffe på sängen, för sen när en skulle in i badrummet hade lysrören ovanför badrumsskåpet pajat. Och det var inte det lättaste att få ur dem. Anna lyckades så småningom och jag köpte nya på Clas Ohlson. Anna lyckades dessutom få dit de nya rören. De fungerade och lyste upp så pass att jag starkt misstänker att bara ett av lysrören nånsin har funkat…


På stan blev det också en go-fika på Landings.
Vi var ärligt talat lite bakis och då passade det bra med nåt riktigt sött. Att Anna spillde ut kaffe med sin darrande hand gjorde inte så mycket – hon lyckades bara spilla på bordet och sin lilla hand, inte på kläderna.

Herr Fredag hörde av sig när vi precis hade fikat klart. Planerna ( ja, jag är ju så planeeerande…) för kvällen var emellertid andra, så vi ska ses på måndag efter jobbet och ta en öl – innan han flyttar till Newcastle.

Hemköp köpte vi med oss lite gott till kvällen innan vi gick hem, men känner jag oss väl finns merparten av det kvar i morgon. Fast vi köpte å andra sidan gosaker till söndagsfrukosten också. Den ska gå i engelsk stil.


Efter mellanlandning hemma (och montering av lysrör) 
traskade vi bort till Alex. Där var vi inte ensamma. Bord hade vi inte heller bokat, men som vanligt lyckades de trixa och fixa. Vi bjöds på en fläskig förrätt, åt pasta och drack vin. Kaffe och dessert (kolaremmar) tog vi hemma.

∼ ♦ ∼

Nu har jag kört två maskiner tvätt. Båda är klara och hängda, denna fantastiska lördagskväll.

Sänder en extra varm tanke till vännen FEM som råkade illa ut i skogen idag!!!

Citrus på köksgolvet

Citrus hälsar till tant FEM att hon ska krya på sig!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Musik, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.