Tisdagen den 19 november 2019: Livet som ett Kinderegg


 Kära dagbok…

Det är populärt att tala i bilder, har jag noterat. Men det är inte alltid så att alla förstår bildspråk. Igår skrev jag om det göttaste på en bulle, det i mitten. Idag ska jag tala bildspråk igen. Nu försöker jag förklara vad jag menar med mina liknelser. Om du inte förstår, kära dagbok, får du gärna fråga – det är sånt som kommentarsfältet finns till för.

Chokladägg med innehåll

Livet är fullt av överraskningar.

Ibland är livet som ett Kinderegg också. Det är smaskigt, det innehåller en ”överraskning” och överraskningen i sig är nåt en kan sysselsätta sig med en stund. Igår letade sambon fram var sitt Kinderegg till kvällskaffet. Mitt innehöll en katt som kan spotta vatten – om jag nu ville hälla i några droppar i dess mage. Tror inte det, va. Vi har tre levande katter hemma som håller oss sysselsatta med mat och pottömning, bus och lek och en massa gos.

På jobbet blir jag överraskad varje dag. Två timmar in på arbetsdagen idag hade jag fått flera överraskningar. Alla var inte av den goda arten. Alltså, hur kan man glömma bort personalen i ett förändringsarbete??? Jag skriver inget mer om detta, för jag blir bara så arg, så arg. Den positiva överraskningen var att en kollega till mig försvarar och framhåller mig gentemot chefer som inte tycks vilja förstå att jag jobbar som kommunikatör på avdelningen. Vissa människor är bra goa! Och envisa. Och ettriga – på ett bra sätt. Det har jag tackat för många gånger.

∼ ♦ ∼

Åtta grader varmt den 19 november 2019

Rena värmeböljan i Uppsala just nu. Tidigt i morse var det hela åtta grader varmt.

Tisdagen började inte mycket bättre än de senaste dagarna – vädermässigt. Uppsala tycks emellertid ha drabbats av en värmebölja. Det var hela 8 grader varmt i morse och framåt lunchtid tittade solen faktiskt fram. Inte konstigt att folk faller som käglor av förkylningsvirus med dessa temperatursvängningar. Fallit som en kägla hade en person gjort som jag skulle ha träffat idag på eftermiddagen för att få lite råd och dåd om framtiden av. Nu har mötet flyttats fram, men tyvärr utan att närmare bestämma exakt när.

I stället fick jag lite annat gjort. Jag jobbade vidare med ett material som chefer och (ny)anställda förhoppningsvis kan ha nytta av, råddade lite med var man kan fixa var, jobbade med en text som inte var helt enkel att förstå, agerade blåslampa utan större framgång etc. En vanligt dag på jobbet, alltså. Eller vanlig och vanlig… Inget är vanligt längre på jobbet. Det är knappt så att hjärtat i vår verksamhet slår eftersom de(t) gamla inte värderas särskilt högt. Men vi är många som gör vad vi kan för att hålla verksamheten vid liv med lite operativ hjärt-lungräddning.

∼ ♦ ∼

Sarah Klang på Katalin 2018

Sarah Klang på Katalin 2018.

Den här veckans höjdpunkt blir en konsert på fredag kväll. Anna och jag ska gå till Katalin och lyssna på Sarah Klang igen, precis som vi gjorde för nåt år sen. Det gäller att ha saker att se fram emot i tillvaron så att den inte bara är tung och grå och utan trevliga överraskningar. För min sambos del väntar en resa i december och det är henne väl unt. Vi hade planerat att resa då, men eftersom saker och ting är som de är får den resan flyttas fram till våren. Vem vet, vi kanske firar våra födelsedagar utomlands eller rentav påsken. Inget blir nånsin som det alltid har varit för min del, men även en sån som jag har väl rätt att få vara lite, lite lycklig, om än bara för en dag eller några stycken?

Lyckliga vet jag inte om katterna är, men Lucifer var sällskapssjuk i morse och Citrus partajade med Gymnasistens skor. Var och en blir salig på sitt sätt, även en katt…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 19 november 2019: Livet som ett Kinderegg

  1. Mösstanten skriver:

    Ur kinderägg vill man förstås bara ha glada överraskningar men sånt är ju inte livet tyvärr. Hoppas att det så småningom ordnar till sig på ditt jobb.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.