Lördag kväll den 16 november och söndagen den 17 november 2019: Städdag med söndagsgodis


 Kära dagbok…

Lördagskvällen blev lugn. Mini har hittat ett nytt favoritställe att sussa på – min fotpall. Jag fick med nöd och näppe plats med mina fötter. Notera den irriterade blicken hos katten på översta vänstra bilden. Sen lyckades vi samsas om platsen och Mini somnade och sov, precis som sin son Lucifer gör ibland, med öppna ögon.


När sambon kommit hem från jobbet
– genomblöt av regnet – bytte hon om till torrt. Sen tryckte jag ner henne i fåtöljen och tillhandahöll ett glas Amarone. Därefter dukade jag fram kex och ostar, skivat päron och oliver. Vi provade också ett glas av ett annat vin. Mer om båda vinerna finns att läsa i föregående inlägg här på bloggen. Till MotherFatherSon, som numera har flyttat från TV4 till Sjuan, ställde jag fram var sin liten skål med lördagsgodis. Gymnasisten hade handlat sitt eget, förstås, här blir ingen utan nåt gott att tugga på. Klockan var över midnatt innan vi släckte sänglamporna.

∼ ♦ ∼

Idag har jag städdag. Men lite ville jag ändå helga vilodagen, så det blev en timmes läsning med kaffe på sängen efter att ha tömt kattpottorna och fördelat den kommande veckans medicin i Anaboxen. Jag började läsa kapitel 21 i min bok på gång i morse.

 

Citrus vid damejeannen med korkar

Citrus har en naturlig dammvippa i form av sin svans.

Alla som bor här i lägenhet 22 har inte samma dygnsrytm. Och det är ju faktiskt söndag. Därför inledde jag städdagen med tysta aktiviteter som att damma, bädda, ta hand om gårdagens rena och torra tvätt samt skriva lite. Citrus hjälpte mig att damma – hon har ju en naturlig dammvippa i form av sin svans.

Frukost intog jag nånstans mellan elva och halv tolv. Sen började min promenad med Helvetesmonstret* så långt bort från Gymnasistens rum som möjliget. Familjen Katt försökte jag få ut på balkongen, men se de föredrog att skräckslagna springa kors och tvärs över lägenheten. Att de aldrig lär sig…  Lucifer gick ut till sist och Citrus låg och darrade på en stol. Runt 13-tiden var jag klar och då hade jag torkat av i badrummet också. Efter en skön och behövlig dusch blev det lite söndagsgodis vid datorn medan jag surfade runt bland de bloggar jag följer.

Söndagsgodis i glasskål i form av frukt & mandelchoklad och dumlekolor

Söndagsgodis och belöning efter städning.


Om igår var en mörk och trist novemberdag, 
så var den här dan inte mycket bättre. En fick tända lampor tidigt och det var fuktigt i luften. Anna jobbade till klockan 16 och jag åkte och hämtade henne i bil efter jobbet enligt överenskommelse. Vi behövde handla lite, bland annat middag, och det är lättare att tänka ut nåt när en är två. Tankegångarna var emellertid extra tröga, så jag slängde ihop var sin pizza åt oss. SKOJAR!!! Det blev förstås köpepizza. Och just som vi ätit färdigt och jag höll på att plocka ut pizzakartonger och rester la Lucifer en pizza. Sen fick familjen Katt kyckling med lever och det hoppas jag stannar kvar i deras små magar. Nu jobbar diskmaskinen och vi väntar ett tag med kvällsfikat, men vi intar det innan sjätte delen av Innan vi spyr igen Innan vi dör.

Pizza med sallad

Lucifer la en pizza, dock inte denna för denna åt jag.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 16 november och söndagen den 17 november 2019: Städdag med söndagsgodis

 1. Du var duktig som tog och städa, jag var så slö så jag tänkte att det kan jag göra nån dag senare..

  Nåja, lite hushållssysslor gjorde jag iaf, några maskiner tvätt hade jag samlat på mig och så gjorde jag lite matlådor till veckan.

  Hade tänkt att försöka vara ute lite, men vädret var såå trist, så jag tog mig till gymet iaf båda dagarna och fick lite energiladdning där iaf 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Äh, jag slöade nog en del på lördagen, så sen blev det till att sätta fart. Med tre katter och tre människor som bor ihop behövs det dammsugas ganska ofta… Du är duktig med dina matlådor!!!
   Ja vädret var och är trist här också, men jag gick ut på lördagen ändå. Nåt lite ljus fick en väl på sig….

   Gilla

 2. Scylla skriver:

  Den där kattmagen vill man ju nussa in ansiktet i 🙂 Och pizza är verkligen vansinnigt gott. Skulle nog kunna äta det dagligen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja den kattmagen går inte av för hackor! Han är så mysigt när han sträcker ut sig och njuter. Men pizza skulle jag nog inte kunna äta varje dag, möjligen ett par gånger i månaden. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.