Torsdag kväll den 14 november och fredagen den 15 november 2019: Jag kunde LÄNGTA efter måndagar…


 Kära dagbok…

Verktyg för att hantera verkligheten när den är för tuff… Tja, jag provar i princip allt utom droger just nu, ärligt talat. (Alkohol ser jag inte som nån drog.) Igår kväll åt vi kvällsmat tillsammans – jag åt tomatsoppa som sambon hade varit gullig nog att köpa åt mig. Anna hade dessutom köpt choklad till kvällsfikat och det är ofta ett hundraprocentigt fungerande verktyg när en är ledsen. Bland annat hade hon köpt var sitt snöägg. Jag minns inte att jag har ätit det tidigare, men det har jag. I år såg det emellertid lite annorlunda ut inuti. Inte så värst aptitligt, faktiskt, fast det var gott. Och sen var det ingen jävla liten leksak att försöka trolla ihop med prinskorvsfingrar (jag gillar den utmaningen trots att jag skriver som jag gör här, men det är roligt att prova nåt nytt). Tack älskling!


Ett annat verktyg som ofta fungerar bra är böcker. 
Jag satte mig helt enkelt vid datorn och nätshoppade. Inte enbart till mig själv, tro det eller ej, utan även en födelsedagspresent och en julklapp till en riktig vän. Som du förstår kan jag därför inte visa hela inköpslistan, men följande böcker köpte jag till mig själv i alla fall (samtliga i pocket):


Det blev också bokbyte i Toffeltassarna. 
Jag läste ut en riktigt bra bok om bland annat en läskig seriemördare och nu har jag greppat tag i en kriminalroman av en sydafrikansk författare, en bok jag fick i maj av vännen FEM.

Böckerna Granne med döden och 7 dagar

Bokbyte från läskig seriemördare till kriminalroman i Sydafrika.


Brott på burken i form av Veckans brott
hann jag med före sänggång. Tyvärr var det verkliga läskigheter som skildrades, men jag fick också skratta lite åt en 70-talsfilm om polisingripande.

∼ ♦ ∼

I morse stod mobillarmet på 5.30. Det tyckte familjen Katt var sent och satte därför igång att krafsa på sovrumsdörren och yla kvart över fem. Jag vaknade förstås och klev. Familjen serverades lax på påse i sina skålar. När jag kom ut från duschen hade herr Lucifer Katt tagit parkettplats – på hela köksbordet. Men jag fick en liten yta där jag kunde ha min yoghurtskål och mitt kaffe. Boken höll jag i handen. Han vände nämligen på sig efter att ha poserat för fotografen och då krympte mitt utrymme rejält.

Lucifer på köksbordet med boken 7 dagar

Herr Lucifer Katt på parkettplats på köksbordet.


Skälet till att jag skulle upp extra tidigt 
var ett besök på bilverkstan. Dels skulle Clark Kent* få på sig vintertofflorna**, dels skulle han få en trygghetsservice. (Få och få… jag betalade förstås!) Det är skönt att förvara däcken hos min verkstad och skönt att få god och personlig service. Trygghetsservicen omfattar dessutom assistans och det tycker jag är förnämligt. I övrigt var det en aning rörigt hos Bil 3:an för där sker… inte en omorganisation, men en ombyggnation. Stolarna i ”väntrummet” var lustiga – och samtidigt färgmatchande enligt Toyotas grafiska profil (måste ha varit en kommunikatör framme där!). Ganska bekväma, men jag fick ju förstås upp och studsa några gånger. Jag hade min bok på gång med mig och läste lite i den samt kollade morgon-TV. Inslaget jag såg handlade om bilkörning och synfel. Jag insåg att jag ligger på gränsen…

Stolar hos Toyota Bil 3an

Lustiga stolar, men ganska bekväma. Dessutom följer färgerna Toyotas grafiska profil.


Servicen gick bra, 
det enda felet var en trasig glödlampa och den byttes. Totalkostnaden för service, hjulskifte och däckhotell blev 2 710 kronor. Det kan tyckas svida lite – och det gör det – men det jag får är ändå väl värt pengarna.

∼ ♦ ∼

Sol bakom solskydd

Solskyddsgardinen illustrerar bra hur jag känner för jobbet just nu. Men se… utanför finns faktiskt… sol…

Efter att ha varit hemma och parkerat bilen samt hämtat jobbväskan (som familjen Katt lyckades välta i morse så jag bara fick slänga ner pennor och USB-stickor, en kam, ett lypsyl, mediciner, halstabletter och namnskyltar med mera i en enda röra) traskade jag iväg till jobbet. Klockan var strax före nio när jag anlände. Jag bävade för att starta datorn och hitta jobbiga mejl, men när jag väl gjorde det (startade, alltså) utfördes en uppdatering och jag fick en stunds respit. Jag hann läsa ett mejl som jag inte kunde besvara utan att kontakta nån annan innan jag fick besök på rummet av min fina, duktiga, kompetenta före detta chef. Vi hade en stunds samtal och jag kunde förstås inte låta bli att grina igen. Annars jobbar jag på att inte grina på jobbet utan på mina promenader eller i bilen. Ja jo, jag lyssnade på ett råd jag fick angående just gråt, att det var en fördel att gråta, men jag tycker att det är jättejobbigt att visa sig svag. På eftermiddagen tittade en chef från en annan avdelning in. Deras omtanke om mig värmer! Att facket inte ringde som utlovat gjorde mig däremot besviken.

Arbetsdagen segade på och till sist var det äntligen dags att gå hem igen och slippa gå hit på två dar. För knappt ett halvår sen tänkte jag inte alls så, jag kunde till och med längta efter måndagar!.. Tänk så snabbt och lätt det går att förstöra arbetsglädje.

∼ ♦ ∼

I kväll har jag varit och handlat och hämtat ut mediciner på apoteket och när jag ändå var på Kvarnen passade jag på att äta sedvanlig fredagskvällsmat på sedvanligt ställe. Sen gick jag hem och plockade iordning bland några papper och tvättade, förstås. Till senare tänker jag duka fram ostar, päron och oliver och till detta ett gott och dyrt vin av nåt slag.

∼ ♦ ∼

I morrn är det lördag och jag tänkte mig ner på stan i ett ärende. Vad gäller middagen var det visst lite oklart, men ingen brukar svälta ihjäl här i hemmet. Nu ska jag slänga mig i fåtöljen och läsa en stund och bara vara, inte längta ett dugg efter måndag.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**vintertofflorna = vinterhjulen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 14 november och fredagen den 15 november 2019: Jag kunde LÄNGTA efter måndagar…

 1. FEM skriver:

  Det måste ändå kännas lite skönt att det finns en del som bryr sig om dig i allt det nya eländet på jobbet. Hoppas verkligen att det lugnar ner sig och ordnar sig på ett bra sätt till slut. Vi måste ringas snart och prata igen. Om ALLT!

  Den där gosige Lucifer är för söt när han ligger på köksbordet och väntar på ditt sällskap. En riktig liten pälsmuff! Lukas här hemma är inte lika sällskaplig av sig. Får han bara mat så piper han iväg efter det och lägger sig nånstans där det är varmt och gott. Pannrummet i källaren är en favoritplats nu när det är lite kyligt ute.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är mycket skönt. Jag har gått stöd från många håll. Vi rings!

   Lucen låg i min skrivbordsstol i kväll när jag kom hem. Han riktigt vräkte sig. Igår morse hade han krupit in under leopardfilten i farfarsfåtöljen – det tog evigheter innan jag hittade katten. 😻😻😻

   Gilla

 2. Böcker är ett fint sätt att må lite bättre på tycker jag. När jag är stressad eller mår dåligt så är bland det bästa jag kan göra att hoppa in i en bok och glömma omvärlden ett tag. Har inte läst någon av de du köpte men jag är lite nyfiken på Blindtunnel så ska bli spännande att höra vad du tycker om den!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja böcker funkar alltid för mig. Sally Hepworth har skrivit en bok till som jag är nyfiken på, Svärmodern, men den finns bara i inbunden utgåva. Tänkte att pocket är enklast att ha med sig just nu.
   Tove Alsterdal har varit lite ojämn, tycker jag. Eller allt hon har skrivit har inte tilltalat mig lika mycket. Vi får sen hur denna är. Och visst kommer ett inlägg om boken sen – jag skriver om alla böcker jag läser. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.