Fredag kväll den 1 november och lördagen den 2 november 2019: Epikurism och ljus i mörkret


 Kära dagbok…

Fredagskvällen avslutades med ett riktigt gott Amarone och en assiett med ostar, färskostfyllda paprikor och oliver som hette duga. Ibland är livet så där… extra gott…

∼ ♦ ∼

Boken Bro bro breja och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Lördag och jag sov länge. Visserligen var jag uppe och gav katterna mat tidigt, men jag kunde somna om. Sen blev det sedvanlig lördagsstart, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Sambon hade tyvärr mer ont i ryggen idag, så hon gjorde sina övningar och tog det ganska lugnt. Jag körde en maskin disk, dammade, vattnade krukväxterna och städade av lite i badrummet. Sen tyckte jag att det räckte med hushållsarbete. Eller nja. Vi hade ju bestämt att laga mat tillsammans på kvällen. Det var andra rätten som vi lagade till ett vin vi provat på senaste vinprovningen. Vid vinprovningen fick vi en broschyr som innehåller presentationer av de viner vi provade samt ett recept på en maträtt som passar till. Frågan var nu om mitt omdöme om Langhe Nebbiolo skulle höjas eller inte. Vi hade provat det tidigare och jag var inte så impad. Men… även gamla tofflor kan ändra sig, ba!

Det blev lite go-fika på eftermiddagen så att vi skulle orka med matlagningen. Jag läste ut den andra Helen Grace-delen och bytte till… den tredje. Läskigt ska det vara!

∼ ♦ ∼

När det hade mörknat klädde vi på oss ordentligt och begav oss till Gamla kyrkogården. Vi trampade S:t Olofsgatan upp. Kyrkogården var upplyst av gravljus och marschaller. Så vackert. Jag blev lite ledsen för jag kunde ju inte sätta nåt ljus på min familjegrav.


Anna föreslog att vi skulle gå till Domkyrkan 
och tända ljus i stället. Men tyvärr var det inte bara taggtråd runt kyrkan, vi fick inte komma in. Där skulle nämligen hållas konsert och att tända ljus i ljusträdet var inte att tänka på. Mycket, mycket dumt tycker jag en sån här helg (Allhelgona). Domkyrkan gav ingen trygghet alls i kväll. Fast vacker var hon, som vanligt.

∼ ♦ ∼

Matlagning är inte riktigt min grej, men jag tycker att det är bra träning att laga ihop med Anna. Anna var förstås förstekock/köksmästarinna. Jag ansvarade för citronerna och ölen. Ja, jag fixade rotfrukterna också, det hade jag ju erf av sen ett besök hos vännen Mia. Det blev en fantastiskt god måltid och maten lyfte verkligen vinet.


Efter maten kände somliga sig lite påverkade. 
Nykterhetskontrollen visade emellertid att vi båda klarade av att montera ihop vår kindereggleksak.

Kindereggleksak krokodil

Nykterhetskontroll.

∼ ♦ ∼

Kvällen avslutades med del tre av MotherFatherSon. Serien hade bytt kanal från TV4 till Sjuan. Och i stället för att tända ljus i Domkyrkan tände vi fyra lyktor på vår balkong.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag kväll den 1 november och lördagen den 2 november 2019: Epikurism och ljus i mörkret

 1. FEM skriver:

  Vi var uppe på kyrkogården igår kväll o jag tände ett ljus hos dina kära. Ängeln stod kvar o även kärleksörten i vasen. Det var riktigt mörkt så jag tog ingen bild, men fint var det med alla ljus o lyktor.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men gulliga du!!! Det var så snopet att vi inte ens fick komma in i Domkyrkan för att tänds ljus 😢😢😢Tack snälla, snälla vännen! ❤️❤️❤️

   Gilla

 2. Här blev det också gemensam matlagning i lördags, vi trollade ner lite kycklingfiléer ihop med en röra av curry, det blev så gott och mycket så vi åt av den på söndagen också 🙂

  Gilla

 3. Louise Baumgärtner skriver:

  Ser gott ut! Och lyktor på balkongen duger precis lika bra.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Maten blev god – och nyttig! 😛 Lyktorna var fina också.Ibland tänder jag ljus vid mina käras porträtt. Sen har jag ju en sån god vän som satte ett ljus på graven. Såna vänner… ❤️

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.