Måndag kväll den 14 oktober och tisdagen den 15 oktober 2019: Trött och slut, men återkoppling är viktigare än icke-frågor


 Kära dagbok…

 

 

Smörrebröd med räkor

Smörrebröd med räkor blev det på räkmackans dag igår.

Ja kära nån, det var visst räkmackans dag igår. När jag kom hem från jobbet skenade sambon och jag iväg till Korgtassen. Var sin korg fylldes med varor. I min hamnade två smörrebröd med räkor. Jag tänkte att det var lite lagom eftersom mitt illamående låg och lurade hela tiden. ”Mackan” intog vi senare på kvällen, eftersom mina båda sambor åt kvällsmat tillsammans. En lite kvällsfika smög sig in däremellan och jag fick äran att prova på utländska godsaker. Jag tuggade i mig dem varligt.

Jag mådde faktiskt bättre igår kväll, men jag känner mig trött och slut. Även om jag älskar hösten är den en mörk årstid. Hösten har också varit en tung tid i privatlivet de senaste tre åren. Men jag kämpar på och jag tar hjälp och stöd från människor som tycker att jag duger och som gillar mig trots mina fel och brister. Ingen nämnd och ingen glömd. Skulle de råka läsa det jag skriver här vet de själva vilka de är. Jag hoppas att jag är noga med återkoppling och att tacka.

Det kom ett brev med återkoppling för det jag gör för min Oscar. Mina pengar har gått till medicin och sjukvård. Detta ödmjuka tack har jag lust att tapetsera med lite här och var. Att stötta ett barn ekonomiskt som knappt har nåt alls förutom flera funktionshinder är allt annat än många av de icke-frågor jag tvingas hantera just nu.

Några som gillar mig och som ofta återkopplar det är familjen Katt, för det händer att jag ger dem mat och städar deras toalett, kliar dem och busar med dem. Understundom sitter Mini i knäet eller så ligger hon eller Lucifer i min skrivbordsstol. Lilla Citrus, söt som socker, men ett riktigt rovdjur, gillar att hålla fast min arm med sylvassa klor och bita och slicka på den. Ingen bild, fast i skrivande stund är höger handled ingen vacker syn. Igår kväll var emellertid klanen ännu mer slut än jag, som synes på bilderna. Jag höll mig uppe till strax före klockan 22 i alla fall. Då började väl de vakna till liv.

∼ ♦ ∼

Höst i Odinslund

Höst i Odinslund. Här promenerar jag vanligen två gånger om dan varje vardag.

Ibland känner jag mig lite less på mina promenader till och från jobbet. Allra helst när det regnar som igår och vid hemgången idag. Men när jag väl har trampat till jobbet eller hem känner jag mig nöjd. Kroppen har fått sin gratismotion. Och så minns jag det som kollegan R sa om röda blodkroppar som förökar sig genom att man går. Mina röda blodkroppar bildas lite för långsamt och jag medicinerar för detta. Kanske borde jag stämma av dosen med nån doktor?

Idag skulle jag ha träffat en nyckelperson på jobbet, men dessvärre blev det inställt. I stället träffade jag av en händelse en av mina favoritchefer. Jag blir glad varje gång jag ser den chefen här på jobbet, för jag tänker att en sån kompetent person som den människan kanske snart lämnar för bättre erbjudanden. Det vore tråkigt för oss och samtidigt kan jag vara så storsint att jag gläds för andras räkning i det här fallet.

Potatiskok

Jag lagade mat i kväll.

I övrigt har dagen löpt på som de senaste dagarna. Jag försöker hitta tid till att arbeta, men när jag inte sitter i möten kallas jag till dem. Idag hade jag bara tre möten, för på eftermiddagen var jag ledig för en aktivitet i privatlivet. En måste se om sitt eget hus också. Ingenting är sant mer än att vi alla ska dö och att den enda jag säkert vet att jag ska leva med resten av livet är mig själv. Och jag vill fortfarande göra nåt kul och ha utmaningar i mitt liv. I kväll har jag därför slagit på stort och lagat mat till mig och vår deltidssambo. Men induktionshällen och jag kommer inte riktigt överens. Diskmaskinen klarade jag av att starta i morse och tvättmaskinen är igång nu i kväll. Alltid något.

∼ ♦ ∼

Domkyrkan är trygghetspunkten i min tillvaro. I morse stod hon där, men kontakten med kranen var bruten. Vad har hänt?

Domkyrkan tisdag morgon den 15 oktober 2019

Bruten kontakt domkyrkotorn – kran. Vad händer???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 14 oktober och tisdagen den 15 oktober 2019: Trött och slut, men återkoppling är viktigare än icke-frågor

 1. Jag såg att det var räkmackans dag, men det blev ingen… kanske kan smaska i efterhand till helgen !

  Tråkigt med illamående, hoppas det går mot bättre mående.

  Visst är det härligt att få feedback från fadderbarnen, både med brev och foton på att det man gör verkligen gör nytta !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Räkmacka är aldrig fel – om en inte mår illa, förstås.
   Jättefint med återkopplingen. Oscar är noga med att berätta hur pengarna har används. Mina pengar går mycket till hans hälso- och sjukvård, men även till getter, höns, kläder, skolmaterial etc. Det ger en rejäla perspektiv på tillvaron.

   Gilla

 2. Promenader är så bra! Hoppas att du kollat / kollar upp ditt illamående. Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.