Mitt bokår 2019: Remember September


Ett inlägg om de böcker jag läste i september.


 

September är här och hösten likaså. Under alla årstider passar det att läsa böcker, men på nåt vis är det mera tillåtet på höstarna att kura inomhus med litteratur. Eller insvept i en pläd på vår inglasade balkong, kanske. Oavsett hur och var har jag läst även denna månad.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Septemberböcker 2019:

Carlos Ruiz Zafóns bok Andarnas labyrintKarin Alfredssons bok Sista färjan från Ystad

Heather Morris bok Tatueraren i AuschwitzAnna Suvanna Davidssons bok En apa i Rågsved

M J Arlidge bok Ole doleMaria Hambergs bok Greklandssommaren

Alex Marwoods bok Den mörkaste hemligheten

Påbörjad i september:

Shari Lapenas bok En främling i mitt hus


De sista dagarna i augusti påbörjade jag läsningen av 
den sista födelsedagsboken för i år (Andarnas labyrint). Detta var också månadens enda tegelstensroman med sina nästan 800 sidor. Tack till givaren vännen FEM! Det blev tre stycken spännings-/kriminalromaner/deckare lästa i september (Sista färjan från Ystad, Ole dole, Den mörkaste hemligheten). Jag läste två historiska romaner under månaden (Andarnas labyrint, Tatueraren i Auschwitz). En av böckerna är fiktiv, men baserad på ögonvittnesskildringar (Tatueraren i Auschwitz). Ytterligare en bok är fiktiv, men baserad på verkliga händelser (En apa i Rågsved). Två böcker är relationsromaner (En apa i Rågsved, Greklandssommaren).

Det blev tre nya författarbekantskaper under månaden (Heather Morris, Anna Suvanna Davidsson, M.J. Arlidge). Av böcker som ingår i serier läste jag två stycken (Andarnas labyrint, Ole dole). Två böcker köpte jag second hand (Sista färjan från Ystad, Den mörkaste hemligheten). Två böcker köpte jag nya i pocket tillsammans med Anna (Tatueraren i Auschwitz, En apa i Rågsved). En bok lånade jag (Ole dole). En bok fick jag (Greklandssommaren).

Av månadens sju lästa böcker fick sex högsta omdöme (Andarnas labyrint, Sista färjan från Ystad, Tatueraren i Auschwitz, Ole dole, Greklandssommaren, Den mörkaste hemligheten) och en högt omdöme (En apa i Rågsved).

Flera av de böcker jag läste i september var bra. Men bara en kan här utses som månadens bästa enligt min mening. Och det är…

Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.