Måndag kväll den 16 september och tisdagen den 17 september 2019: Hänga med i svängarna


 Kära dagbok…

Lucifer på fällen

Lillkillen på fällen.

Ibland är det svårt att hänga med i svängarna. Igår eftermiddag och kväll svängde det rätt rejält. Till det bättre. Även om ingenting egentligen har skett (ännu) fick jag känna att jag har ett värde. Sen får vi se om det värdet är högt nog.

Efter kräktorkning och instuvning av varor fick jag skriva ihop en text och mejla iväg. Jag hade flyt i orden, men men… Räcker de ända fram, tro? Även min tillförordnade chef fick ett mejl. Jag tror nämligen på att vara öppen och ärlig. Dolda agendor har jag drabbats av tidigare. Ryggsäcken är tung.

Klockan var nånstans mellan 19 och 19.30 innan jag fick sätta mig ner med lillkillen som låg på fällen i soffan. Gymnasisten och jag hade haft en pratstund, men sen ville han hålla på med sitt. Jag slöglodde en stund på TV. Det sitter i väggarna spelade jag däremot in så att sambon och jag kunde titta tillsammans när hon kom hem från jobbet. Innan vi började titta kom Biografmaskinisten för att hämta en låda. Och eftersom det regnade ville jag vara lite snäll och skjutsade hem arbetaren i bil.

Jag hann läsa ut den läskiga seriemördarboken igår kväll också. (Ett litet under av effektiviet?) Nu har jag grabbat tag i boken jag fick på Pride av en stor organisation. Hur som helst, Maria Hamberg har jag läst en bok tidigare av, en bok som berörde mig mycket. Därför valde jag just denna, trots att den har elva år på nacken.

Böckerna Ole dole och Greklandssommaren

Bokbyte från seriemördardeckare till nåt grekiskt..?

∼ ♦ ∼

Fyra grader den 17 sep 2019

Kylig morgon…

I morse blev jag väckt två gånger av lillkillen. Det vill säga Lucifer, fyra människoår men 32 år omräknat från kattår till människoår. Vid femtiden hällde jag upp mat åt hela familjen Katt. Lilla Prinsessan a k a Citrus vägrade äta Whiskas på påse, så det fick bli en fjärde skål med Latz på påse. Sen jag och la mig. En timme senare var det dags för gnäll igen. Jag gav upp och klev ur sängen. Mat fanns i skålarna, jag hade öppnat balkongdörren på glänt tidigare. Nä, jag tror att Lucen var sällskapssjuk helt enkelt.

Redan igår kväll började det bli kallt. Balkongdörren fick vara stängd i natt, men vi sov fortfarande med öppet fönster. När jag klev upp visade det sig att sambon hade haft rätt: det var knappt fyra grader, bara. Jag packade på mig tröja och höstjacka, men varmare än 13 grader blev det inte idag. På kontoret var det förstås iskallt.

Tre möten på raken hade jag på förmiddagen. Det tredje och sista var mest en genomgång, eftersom jag inget får röra eller göra. Vi hann inte färdigt, men det vi hann ska avrapporteras på torsdagens möte. Folk ställer frågor till mig, jag har inga svar, men får föra frågorna vidare till samordnaren. Kanske är enklare att jag gör det än att leta eller fråga själv. Vad vet jag. (Inte mycket.) Utöver det har jag jobbat med mitt nyhetsbrev samt förberett mig inför morgondagens presentation av kommunikationsövningarna jag gjorde förra året i teamen.

På hemvägen idag gick jag några ärenden. Sambon jobbar till klockan 21, så vi spelar in den avslutande delen av ruggiga Kapten Klänning-dokumentären på TV4.

∼ ♦ ∼

Dômen står där hon står, i alla fall i morse. (Jag gick ju en annan väg hem idag, hängderuntemä?!) Och jag har fått mejl från en präst idag. Det tackar jag för.

Domkyrkotornet tis 17 sep 2019

Hon stod där i morse.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.