Onsdag kväll den 11 september och torsdagen den 12 september 2019: Jag slog mig ner vid en man på en bänk…


 Kära dagbok…

Rött hjärta på kullerstenar

Det är via de små sakerna vi visar kärlek.

Det är som om vi bara är übertrötta båda två, sambon och jag. Vi orkar knappt ens prata med varandra. Anna satt med sin mobil hela kvällen igår och jag satt vid datorn eller med min bok på gång. TV:n var tyst, katterna slöa och gymnasisten var på sitt rum. Att säga att det är lite tungt just nu är en underdrift. För min del handlar det om att jag inte vill belasta min sambo med sånt som jag kan ta med dem det berör i stället. Jag har givetvis gett vinkar, för jag är en kommunikativ person som inte tror på hemligheter eller uteslutningar, vare sig det gäller ens förhållande, vänskaper, jobb eller vad det nu vara månde. Men jag uppskattade så otroligt smekningen jag fick över kinden i morse när jag satt och tömde kattpottorna. Lika mycket uppskattade jag att sambon tog med sig påsen med kattskit när hon gick så att jag slapp att tänka på den. Det är via de små sakerna som vi visar kärlek.

Lucifer sover på fällen

Den lille Lucen är en av dem som inte är så förtjust i dammsugaren…

Jag väckte gymnasisten innan jag gick i morse. Vissa dar faller det på min lott. Det är inte betungande. Jag tycker och tror att det går bra med nya skolan och det han pluggar. I kväll är det första föräldramötet, men jag är ju inte förälder så jag ska naturligtvis inte dit. Hade jag varit förälder skulle jag förstås ha deltagit – föräldrar har ju vissa skyldigheter som vi som föräldrar inte har. Att visa intresse för vad ens barn gör, till exempel. Anna skulle ha jobbat i kväll, men lyckades byta till ett dagpass. Det blev snävt med att hinna hem och fixa käk och springa till mötet. Anna är emellertid en fena när det gäller logistik. Jag ska i stället försöka gå ett varv med Helvetesmonstret*. Katterna är inte så förtjusta i det, men nu går det inte att vänta längre. Jag ska försöka mota ut den fyrbenta familjen på ballen** så att de slipper oljudet.

∼ ♦ ∼

Stentrappan med kända universitetsprofiler

Allt ska vara som vanligt, trots att det inte är det, men jag har pratat med nån som kan bli min nya chef idag.

Idag har jag mest jobbat med mitt nyhetsbrev på jobbet. Jag har lyckats få till rätt antal texter även den här veckan, för cheferna tycker att allt ska vara som vanligt på jobbet trots att det inte är det i verkligheten. Att bidra till innehållet i mitt nyhetsbrev har de emellertid inte gjort. Men nu blir det nåt och det ska ut i morgon förmiddag. Vidare försöker jag kommunicera över arbetsgruppsgränser, för jag tycker att det inte går att lämna vissa saker ogjorda hur länge som helst. Det låter som om det bara är skit och negativt på jobbet och det är det inte, jag lovar! Nästa vecka, till exempel, ska jag träffa ett par intresserade kommunikatörskollegor från två institutioner och berätta om kommunikationsövningarna jag höll med teamen förra året.

Jag slog jag mig också ner vid en man som satt på en bänk och väntade i huset idag. Jag tror att han kan bli min nya chef. En kan säga att jag grep tillfället i akt att prata lite grann och sälja in mig, för jag tror att han kan bli en bra chef. Vi har en viss historia bakåt sett, men det enda jag påminde honom om var att hans fru och jag har jobbat ihop för 100 år sen. Den andra, lite mer skojsliga saken, ska jag berätta om vi sitter mera avsides. Jag informerade om var mitt kontor är beläget.

∼ ♦ ∼

Vår Dôme står fortfarande där hon alltid har stått. Jag försöker hitta kraft där och bjuder dagen till ära på en breddarbild.

Domkyrkan och kran sedda från St Eriks torg

Domkyrkan med torn och kran sedda från S:t Eriks torg.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 11 september och torsdagen den 12 september 2019: Jag slog mig ner vid en man på en bänk…

 1. Vad fint skrivet ”det är via dom små saker vi visar kärlek”.

  Det är ju positivt, om man känner den nya chefen man ev. får, så var det för mig sist vi fick ny chef. Tryggt på nått sätt mot helt oskrivna kort… iaf när det är bra erfarenheter man har av dom, såklart 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var en fin gest också.

   Nja, känner och känner gör jag inte direkt. Jag vill inte ha nån kompischef, det försökte Den lille fjanten vara och se hur det gick. 😥 Jag vill ha en kompetent chef – och det vill jag tro att den här nya också är. Inte som min tidigare, men… Vi får se!

   Gilla

 2. Som sagt, jag tycker om dina inlägg, och även att du delar med dig av det som är tyngre också. Precis sånt är ju livet. Hoppas att du och de dina får en fin helg. Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.