Torsdagen den 8 augusti 2019: Matlagning, storhandling, hemmafika och skrämda katter


 Kära dagbok…

Det här med matlagning är nåt jag inte gillar alls. På semestern äter jag ofta ute. Nu har det blivit lite väl mycket uteätning, så igår kokade Anna vår egen potatis. Till den åt vi sill och gräddfil, vår egen dill och gräslök OCH tomater samt drack öl och snaps. Riktigt härlig sommarmat. Idag blir det körv till middag, nån sorts het kalkonbrännare med bröd till mig, nåt liknande fast med kött till Anna. Fantasifullt värre, men vadå, en blir mätt.

Sillmiddag

Sillmiddag går alltid bra, men det är riktig sommarmat.

∼ ♦ ∼

I morse slog jag nog rekordet i sovmorgon. Visserligen var jag uppe vid åttatiden och gav katterna mat, men sen somnade jag om och sov till strax före klockan tio. Hur det ska gå att kliva upp 6.15 när jag börjar jobba om ett tag det vete 17. Tur att det dröjer just ”ett tag” till… Jag håller mig ifrån att jobba hemifrån på semestern, men jag kollar jobbmejlen. Det handlar om överlevnad och att inte drabbas av storstressen den första arbetsdagen.

Lucifer tufsig rumpa

Lucifer är inte drabbad av storstressen.


Igår började jag läsa en bok som jag har fått för recension
Den startade lite trevande, tycker jag, och verkade mest vara en relationsroman. Men cirka 50 sidor in i boken börjar det hända obehagliga saker och sånt gillar jag ju. Ja, jag är inte mycket för böcker som enbart är relationsromaner.

Boken Skuggvinter och kaffe på sängen

Det blev en stunds förmiddagsläsning och kaffe på sängen.

 

Två italienska viner Il Segreto Sangiovise 2017 och Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2016

Dessa två italienare följde med hem i min påse.

Vädret skulle bli skit idag och vi behövde handla. Planen var att åka till ICA Maxi i Gnistarondellen och det gjorde vi. Vi har åkt dit flera gånger nu och jag tycker att de har ett bra sortiment. Vi köpte till exempel en variant av kattmat som inte finns i storpack överallt. Nu är våra ryggar och axlar inte i bästa form. Därför tycker vi att det är praktiskt med hemkörning, särskilt när vi ska ha kattsand. Det går liksom åt en del när en har tre innekatter. Hemkörningen kommer från ICA Maxi Stenhagen. Det är helt underbart att få varorna inburna över tröskeln. Men ibland vill en titta lite själv och kanske köpa lite andra varor än vad som finns i Stenhagen. Idag fick jag köra in på gården hemma när vi skulle lasta ur bilen. Det blev fyra kassar, en låda kattmat, två lådor kattsand och tre påsar från Systembolaget. Det blev nämligen en tur dit också – vi behöver öl till helgens kräftor och även fylla på vinskåpet. Två röda italienare, Il Segreto Sangiovise 2017 och Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2016, båda med en låg sockerhalt, hamnade i mina påsar. Nu gillar jag vin med mycket socker, men det är inte så bra för min sambo som är diabetiker.

När alla varor var inplockade körde jag igång en snabbtvätt och så fikade vi. I frysen hittade jag en glasstrut som jag tog till kaffet. Nästan lika gott fika som i Gamlis igår.

Hemmafika med glass

Idag blev det hemmafika med glasstrut.


När jag hängde tvätt i Djungelrummet höll jag på att skrämma skiten ur Mini,
som synes på bilden nedan. Anna bakar ostbröd och fröknäcke och har skrämt skiten ur Lucifer i köket. Nä våra katter gillar inte höga ljud.

Mini i Annas kökssoffa

Mini blev vettskrämd när jag hängde tvätt i Djungelrummet.

Det har kommit en regnskur, men det är väldigt klibbigt väder. I förmiddags grejade jag med bilder och filmer från lördagens Prideparad med mera och nu ska jag skriva ett inlägg om detta för publicering i kväll. I afton blir det, förutom körv, kanske ytterligare ett avsnitt av Babylon Berlin. Vi tittade igår och har väl, med kvällens avsnitt, kanske fyra kvar att glo på.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 8 augusti 2019: Matlagning, storhandling, hemmafika och skrämda katter

 1. Mösstanten skriver:

  Det var bra att bli påmind om sill. Vi har i kylen som borde ätas upp. Vi kanske också skulle ta en sillmiddag. Det ska bli kul att se dina Pridebilder.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men jag har ju redan skrivit två inlägg – med bilder – från Pride! Och många bilder finns på Instagram. Har du missat??? I kväll kommer tredje blogginlägget med Pridebilder.

   Sill och potatis är favoritmat här. Det fick jag alltid hos mamma och pappa när jag kom på besök om det var fredagskväll. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.