Pride 2019: Fredag med foto och friends


 Kära dagbok…

När jag bor på hotell är det förstås viktigt att rummet jag bor i är rent. Men minst lika viktig är hotellfrukosten. Och det kan jag säga, att den lille trevlige mannen som skötte frukosten på Scandic Hotel Gamla stan förstod både hur viktig frukosten är OCH hur viktig kundkontakten är. Att bli sedd som kund/gäst är minst lika viktigt som det en stoppar i sig.

Hotellet i sig låg på bästa tänkbara ställe, Lilla Nygatan. Typ mitt i smeten i Gamla stan – och ändå inte på hemska Västerlånggatan. Rökförbudet gäller ju inte riktigt trottoarer och gator, men utanför ”vårt” hotell var det skyltat att där rådde förbud. Underbart!

∼ ♦ ∼

På fredagen i Prideveckan brukar vi inte gå till Pride Park, men i år hade vi dels fått en förfrågan om en vänträff, dels hade sambon lust att gå. Och så behövde jag handla en regnbågsslirre till lördagens parad. Vi inledde emellertid dan med en promenad till Fotografiska. Slussen såg för jävlig ut. Vi satt en stund vid vattnet och sen utanför för att ta en fika eftersom vissas blodsocker var minst sagt lågt. Sen gick vi in.


Vi brukar alltid bli så upplyftade av våra besök på Fotografiska.
Den här gången handlade utställningarna i princip om krig, katastrofer, konflikter och miljöförstöring. Vissa bilder var så fruktansvärt svåra att ta in att jag till sist måste skämta om en skylt om smutsiga glas(ögon). Vi köpte inget i museishopen heller, vi bara tittade. Matta…

∼ ♦ ∼

Efter Fotografiska hade vi ett ärende i Levi’s-affären på Götgatan, men först stannade vi till vid Beefeater Inn för en vätskekontroll. Det var roligt att sitta och titta på folk, alla stilar finns.


Efter uträttat ärende traskade vi tillbaka till Gamla stan för att äta pubmiddag. 
Vi hamnade på The Temple Bar och även om personalen var trevlig och önskade ”Happy Pride!” var väl maten sisådär. Jag blev inte så mätt och dessutom var vi båda enormt kaffesugna. Än det ena, än det andra inhandlades på vägen hem till hotellet där vi vilade en stund och fixade oss iordning för kvällen och Pride Park.

∼ ♦ ∼

Fredagskvällen i Pride Park var inte mycket bättre än torsdagskvällen. Men det var roligt att träffa T och sitta och prata en stund, det var några år sen. Min sambo var lika söt som alltid. Jag köpte en regnbågsslips till paraden och fick en snigg happypride-påse på köpet. Hos en av de större organisationerna fick vi var sin bok. Jag valde en av Maria Hamberg, för jag har nyligen läst en annan bok av henne som jag uppskattade mycket. Vi skrattade en stund åt dem som besteg en elektrisk ren, men vi tog t-banan hem till Gamla stan rätt tidigt. Det var inte bara tråkigt i parken, det var rätt kallt och regntunga moln hotade.


I Gamla stan hade det regnat och regnade lite smått, 
men vi var inte trötta. Vi försökte få var sin GT, det blev var sin öl och ett toabesök innan vi stapplade hemåt. Natten i Gamla stan är full av kontraster…


Vi gick hem till hotellet för att vila ben och fötter
inför lördagens parad, min underbara, mest älskade sambo och jag.

Jag och Anna på väg att pussas

Jag och min älskade sambo.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pride 2019: Fredag med foto och friends

 1. Ni verkar hittat ett litet mysigt hotell 🙂

  Sitta på uteserveringar och titta på folk, det är alltid trevligt. Så många olika stilar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi var ute lite sent med bokningen, men eftersom vi ville bo i Gamla stan kostar det en del. Det var inget lyxhotell, direkt, fast bra frukost och bästa läget.

   Jepp, sitta på uteserveringar och glo på folk är jättekul. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.