Onsdagen den 7 augusti 2019: Skördefest och Gamlisfika – och böcker inte att förglömma!


 Kära dagbok…

Hallon i min hand

Härliga, nyplockade hallon!

Väder är ett underligt fenomen. Enligt alla appar skulle det bli rätt dåligt väder idag, så vi hade inte gjort några större planer. Men det blev rätt fint. När vi så småningom gjort oss presentabla åkte vi till Slottet och Slottsträdgården för att skörda. Där är så fint och härligt att vara – härligare än Linnés trädgårdar och Hammarby eftersom vi får vara överallt vi vill. Igår lärde jag mig förresten att Hammar i Hammbarby betyder sten. Och stenigt var det där. Inte i Slottsträdgården. Där växer grönsaker, rotfrukter, bär och allsköns blommor. Gräset behövde inte klippas, utan vi kunde skörda grönsaker och plocka hallon och bara sitta en stund. Riktigt soligt blev det och jag lyckades inte bränna mig, men bättra på soleksemen högt uppe på ryggen. Kliar som 17 och ser ut precis som blemmorna min pappa alltid fick.

Tomaterna har börjat mogna och jag skördade några stycken. De är av tre olika sorter och en sort är väldigt stora men gröna, medan en annan sort är röd och ska bli gul. Plommontomaterna ser inte direkt ovala ut. Jag tog upp potatis och rödlök och Anna plockade sallad och morötter. Tillsammans plockade vi en liten hink hallon. Lite dill och gräslök tog jag med hem till kvällens middag, sill och potatis. Vi har för övrigt beställt en (stor) hink Vätterkräftor från Korgtassen att hämtas fredag, men krondillen till dem plockar vi den dag vi ska äta kräftorna (fredag eller lördag).


Vi trodde ju inte att det skulle bli nåt vidare väder 
och därför tog vi inte med varken nåt fika eller nån svalkande dryck. Det fick bli en tur till Gamlis, helt enkelt, för en rejäl gofika på Odinsborg med jordgubbscheesecake, småkakor, kaffe och kallt vatten. Getingarna var dessvärre pigga, men vi klarade oss från stick. På hemvägen stannade vi till vid ICA Heidan och kompletteringshandlade. En större handling ska vi göra i morrn.

∼ ♦ ∼

Jag har gjort lite annat än läst och skrivit den senaste veckan. Kanske behövde jag lufta sinnet och vila lite från såväl litteratur som skriverier. Men i morse läste jag i alla fall ut en deckare med Uppsalaanknytning och bytte till en vinterbok som jag har fått för recension. När vi kom hem från dagens utflykt hade brevbäraren satt fast ett vitt paket i vårt brevinkast. Det var ytterligare en bok för recension, Helena Siganders historiska roman Sigillet. Nu har jag alltså tre böcker för recension, men lyrikboken har första recensionsdatum en bit in i september, så den kan jag visserligen läsa fast inte publicera nån recension än. Jag räknar dock med att försöka hinna läsa alla tre böckerna innan semestern är slut.

∼ ♦ ∼

Nu börjar det bli dags att fixa middag. Jag hör att sambon har startat potatiskoket. Jag ska fixa några foton från i fredags, men inlägget från Pridefredagen skriver jag senare i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 7 augusti 2019: Skördefest och Gamlisfika – och böcker inte att förglömma!

 1. Uppsalaewa skriver:

  Härligt. Vilken fin dag.

  Gilla

 2. Åh, alltså skörda sitt egenodlade, det är bara så bäst ! Jag har iaf fått lite tomater och gurkor i växthuset hos dottern men inte så mycket gott som ni har 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi fick tillgång till ett stort land och så får vi plocka hur mycket hallon vi vill. Jag köpte tre tomatplantor för ett presentkort jag fick till födelsedagen. Uppenbarligen bra plantor! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.