Fredag kväll den 5 juli och lördagen den 6 juli 2019: Innan de försvinner…


 Kära dagbok…

Ibland är tekniken och jag inte överens. För en stund sen blev jag alldeles paff när jag skulle skicka upp en bild till Instagram – och såg att alla bilder från fredag kväll till och med idag var… borta. Raderade från mobilen. Jag måste ha gjort nånting så att de försvann när jag kopierade över dem till datorn. För tack och lov hade jag gjort det och skickat upp dem i cyberspace. Men ändå. Jag gillar inte när tekniken gör saker som jag inte vet med mig att jag har bett den göra.

Så… det är bäst att jag skyndar mig att skriva det här inlägget och lägga ut bilderna så att det inte försvinner ett dygn ur mitt liv.

Jag lovade ju att avslöja vad det var i det stora paketet från Adlibris som jag hämtade i fredags kväll. Ja självklart var det ju böcker, det fattar väl alla, men vilka böcker? Själva lådan var skitstor och hälften av utrymmet upptogs av nån uppblåsbar plast. Det väsentliga innehållet var fyra deckare, tre svenska och en brittisk: Jag ser dig, Den skrattande hazaren, Döden klär i domino och En cirkel av sten. Fyra nyutkomna böcker av fyra favoritförfattare: Mari Jungstedt, Kjell Eriksson, Marie Bengts och Elly Griffiths.

När jag hade beundrat de fina böckerna åt och drack vi en massa gott från Korgtassen: laxpaté med romsås, havskräftor, ostar och två viner, ett vitt och ett rött. Sen sov somliga gott.

∼ ♦ ∼

Ledig lördag hade både sambon och jag. Morgonen inleddes på sedvanligt sätt en ledig dag, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Efter frukost och dusch la sig Lucifer på några tröjor som var till vår tvåveckorssambo. Jag sprang iväg till Kvarnen för att köpa det där ginet vi inte köpte igår när det blev en lite hastig sorti av hälsoskäl från gallerian. Och när jag ändå var på Systembolaget köpte jag med mig två italienare hem, en enklare som jag hade tänkt till i kväll (det blev inte så) och en bara lite dyrare till vinskåpet.

Det var lite sol ute så vi skyndade i bil till Slottet för att skörda potatis och grönsaker. Slottsherrskapet var där – och det regnade förstås. Men inte ihållande och länge. Potatis, gräslök, dill, rädisor, ruccola, smultron och lite hallon följde med hem. På hemvägen tog vi vägen om ICA Heidan för att köpa tonic och citroner. Sånt kan en inte vara utan! Och när vi kom hem hade Lucifer flyttat sig från tröjorna till fällen i soffan. Tänk den som vore katt…


Så tog vi en promenad upp till stan för några ärenden. 
Rituals fyllde jag på förrådet av deostick och bodylotion. Där träffade vi en nybliven farmor och en dito farfar. Härligt! Jag fick en yttepytte tub bodylotion av annan doft som prov. Det skrattade vi åt, för den lilla tuben räcker aldrig till min enorma kropp. (Vi skrattade åt annat också, men det är inte värt att skriva om.) Vi fortsatte ner på gågatan och tittade in i ett par affärer, bland annat Indiska som flyttat snett över gatan, från tvåplan till enplansbutik. Den kändes väldigt liten, men somliga hittade nåt att handla där ändå (trots att det inte är semester än). Jag var fascinerad av provrummen som var varianter på vårt Djungelrum hemma.


Utkomna från Indiska noterade vi att det började regna.
Vi gick i rask takt runt hörnet till Villa Romana. Där kunde vi sitta ute under duktak utan att bli blöta och dricka limoncello med prosecco och äta en vitlökig scampiförrätt. Och eftersom regnet höll i sig hann vi med en öl också innan vi traskade över floden ner till Koh Phangan. Vi hade inte ätit där tidigare i Uppsala, bara på söder i Stockholm. En gång, när restaurangen låg på Öfre Slottsgatan, försökte vi, men de var så otrevliga då så vi drog. Nytt försök alltså! Servicen var utmärkt, maten god och ölen kall. Vi fick sitta i ett mysigt bås, tyvärr verkade som om vi hamnade i barnhörnan. Det kom blöta byxor och pasta farande över vårt bord för att nämna nåt och det var ju inte så lugnt och stillsamt. Det första barnsällskapet skulle gå när vi kom – fast avlöstes av ett nytt. Barnhörnan, alltså. Och spikhörnan. Det satt spikar i ”väggarna” mellan båsen och jag stack mig. Det var en fyra, fem spikar faktiskt som stack ut, vilket jag påtalade för serveringspersonalen. Nåväl, mina kläder höll, vad jag vet, men nån sorts kompensation kunde vi ha fått. Jag gav bara 27 kronor i dricks. Vi går nog dit igen, dock.


Innan vi gick hem slank vi in
på en gottisaffär så Lill-Kickan fick köpa lördagsgodis.Jag fick dåndimpen över en rubrik. Asså, hur tänkte rubriksättaren här..? En blir ju full i skratt mitt i det hemska rubriken ska skildra.

Rubrik Gick ut för att köpa varmkorv blev styckmördad

Asså, en blir ju full i skratt trots att det är hemskt…


Hemma i afton har vi druckit kaffe, GT, läst och spelat Wordfeud.
Jag har skrivit lite och blivit av med några bilder. Det börjar bli dags att knoppa in så att vi orkar med ytterligare en ledig dag i morgon.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 5 juli och lördagen den 6 juli 2019: Innan de försvinner…

 1. Mösstanten skriver:

  Alldeles riktigt. Man måste vila så man orkar med de lediga dagarna. Och stöter man på rubriker som den där hemska så krävs lite extra sedan, både mys och vila. Annars vågar man väl inte gå ut.

  Gilla

 2. Ni har hunnit med mycket, mycket gott också, härligt att skörda eget men skönt att sätta sig ner och bli serverad gott också 🙂 Spikar och vilda barn till trots…

  Nu har du lite härlig litteratur att bita i till semestern !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp och igår på söndagen hann vi med mycket också, både nyttigt och roligt. Mer om detta kommer i kväll här!

   Ja spikarna var inte roliga. 😦 Den första barnfamiljen var helt OK för mamman var så medveten, men den andra barnfamiljen, med bara en unge…. *ryser*

   Jepp, fyra härliga böcker och nu läser jag dessutom en recensionsbok! Sen skulle en bloggvän titta in med en bok på jobbet också den här veckan. Du vet, jag läser ju jämt och snart väntar fem lediga veckor… 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.