Tisdag kväll den 11 juni och onsdagen den 12 juni 2019: Strömlöst, ryggradslöst (?) och löst snack rent allmän


 Kära dagbok…

Klockor svartvitt

De analoga klockorna fungerade, medan de digitala blev svarta.

Det blev en märklig kväll igår. Klockan var runt 18.30. Jag hade varit och hämtat mitt paket och skrivit färdigt mitt blogginlägg och tidsinställt publiceringen, kaffet hade puttrat klart i sambons kaffebryggare när det plötsligt blev… tyst. Oroväckande tyst och mörkt. En snabb kontroll i trapphuset avslöjade att där också var svart, ingen lampa tändes. De digitala uren på micro, ugn och stereon i köket hade slocknat, våra två routrar likaså. Ingen lampa lyste. Det visade sig att strömmen hade gått. Och jag var inte ensam om att ha ett strömlöst hem. Vi var nästan 11 000 hushåll i centrala Uppsala som var utan el.

För min del kom strömmen tillbaka efter cirka 45 – 60 minuter. En omstart av den ena routern (den från Telia) gjorde att jag fick kontakt med internet. Den andra routern, den från Com Hem, däremot, fungerade inte förrän klockan var närmare 21.30. Jag vet inte hur många gånger jag krökte min onda rygg för att starta om helvetet. Till sist gav ryggen och jag upp.

Rödorange ros

En ros till SvT Uppsala för snabb information.

Det hade varit trevligt med lite sällskap av TV-ljud eftersom jag var ensam med familjen Katt och de är ju inte så vidare värst pratsamma. Men se TV:n är kopplad till den router som vägrade samarbeta. En snabb koll på webbplatsen – en router funkade ju så jag kunde surfa – gav informationen att Com Hem hade gjort en uppdatering i samband med strömavbrottet. Klockan 19.42 skulle det fungera igen. ICKE! Ingen aktuell status kom upp på webbplatsen och företagets kundservice och chatt stängde klockan 19. Nej, Com Hem ligger inte bra till hos mig. Det är tur att abonnemanget står på sambon, annars hade jag… Hur som helst… strömavbrottet visade hur sårbara vi är. Jag kände ingen direkt panik, det var bara vänta och se. Men visst undrar jag vad ett sånt stort strömavbrott berodde på. På Vattenfalls webbplats finns ingen information om orsaken och eftersom även elabonnemanget står på sambon kunde jag inte logga in. Tack i alla fall SvT Uppsala som via appen i min mobil informerade om att fler än jag hade drabbats! Föredömligt snabbt!

∼ ♦ ∼

Ida Andersens bok I oxögat

Den här är jag nyfiken på!

Sårbar infrastruktur igår kväll, alltså. Och ryggen mådde som sagt inte bättre av att krökas miljoner gånger över en trilskande router. Jag läste en del i stället och har nu lite färre olästa sidor i boken jag tragglar med. Det ljusbruna paketet jag hämtade igår innehöll boken här intill, det vill säga I oxögat. Författaren, Ida Andersen, tror jag är samma Ida jag pluggade och bodde ihop med ett tag på Biskops-Arnö. Det gör boken extra spännande, men den som känner mig vet att vänskap, bekantskap eller släktskap inte påverkar mina omdömen om böcker. Den här boken har jag nämligen fått för recension av Bokförlaget Polaris. Stort TACK, boken ska läsas när jag har tragglat färdigt med tjejerna i Limhamn.

∼ ♦ ∼

Idag var det trist väder och ganska kallt. Men såna dagar behövs väl också och inte stör de mig när jag jobbar. Jag har främst panikjobbat med mitt nyhetsbrev under dagen för att få till tio texter. Förhoppningsvis har jag lyckats. Bildvalet är gjort och lay outen kan jag påbörja i morgon. På fredag publicerar jag nyhetsbrevet hemifrån på förmiddagen eftersom jag måste draschla ut till besiktningen med Clark Kent* klockan åtta.

Utöver detta gläds jag med kollegan som jag hoppas har hittat kärleken. Det riktigt lyser om den förälskade människan! Det jag å andra sidan suckar åt är att kartet inte faller så långt från äppleträdet.

∼ ♦ ∼

Och från det ena till det andra… Det råder väl ingen tvekan om vems frukt det här är..?

Apelsin med texten Min apelsin

Min apelsin!

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag stryka lite kläder. Jag borde också ta ett snabbt varv med dammsugaren, men jag vet inte om jag orkar det. Jag har inte mått så bra och fick en otrevlig överraskning när jag kom hem.

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.