Tisdagen den 4 juni 2019: Livskvalitet!


 Kära dagbok…

Vatten och bröd och bok

Vatten och bröd och lite litterär spis i form av en roman kanske vore ett sätt att gå ner i vikt.

Ja kära nån så fet jag har blivit! Det blir inte roligt att åka till Klädaffären på Landet på fredag och se sig själv i spegeln i provhytten. Men det måste göras. Jag är i skriande behov av… kläder. Till sommaren vill en gärna gå lättklädd. Det vete tusan om jag vill utsätta nån annan för min enorma lekamen. Samtidigt… Varför ska jag banta när jag tycker om att äta och dricka gott? Ja, kanske för att rygg, fötter, muskler och leder skulle må bättre. Möjligen ett skäl. Jag får väl ställa mig på en diet av vatten och bröd fram till semestern. Hur som helst, ryggen är bättre idag. Det jag måste tänka på är emellertid att inte sitta för mycket. Igår stod jag hela förmiddagen och jobbade och det blev ryggen tacksam för. Men fötterna och hälsporrarna var inte glada. Pest eller kolera, alltså. En viktnedgång skulle nog inte skada… Jag måste helt klart bestämma vad livskvalitet är för mig.

Att läsa böcker är definitivt livskvalitet enligt min mening! Igår skickade jag iväg ett mejl till ett förlag om en bok jag gärna vill recensera. Idag kom svar att boken skickas. Det ska bli extra spännande att läsa och recensera boken, för jag tror minsann att den är skriven av en person jag har pluggat ihop med. To be continued…

Men jag läser också just nu en bok som har gripit tag i hjärtat. Jag förstod att den skulle göra det, för författaren är en god skribent och temat… tungt. Ibland blir jag rädd att jag dras in för mycket i fiktiva världar så att jag glömmer världen utanför, det vill säga verkligheten. Fast… ibland är det ju faktiskt det jag vill.

∼ ♦ ∼

Mini med tassen på min arm

Mini lägger en uppfodrande tass på min arm.

Igår kväll var det åter igen ett (1) intressant TV-program. Vi, det vill säga sambon, Mini, Citrus och jag tittade på en dokumentär på TV4 om Tjock-Steffe. En komplex person som inte drar sig för att handha vapen och droger samtidigt som han är en familjefar träder fram. Oavsett vad en tycker om honom och detta slog det mig att det inte kan vara särskilt kul att kallas Tjock-Steffe. Inte skulle jag vilja vara Tjock-Tofflan… Oavsett detta, tre delar ingår i serien och vi såg den första igår.

Fast Mini såg mest på mig, förstås. Så snart jag sätter mig i bästefåtöljen kommer hon galopperande, hoppar upp på armstödet och backar ner mot mig. Sen ska jag helst klia frun under hakan eller så. Ibland blir hon lite bitsk och då kliar jag inte, för sylvassa tänder har hon. Men igår kom ett par åskknallar och det gillade hon inte. Hon försvann som en avlöning. Först gömde hon sig inne i badrummet i hörnet intill tvättkorgen, sen under ekbyffén. Den stackarn var livrädd.

På tal om katterna så är umgänge med dem också livskvalitet för mig. Tänk att bara för fyra år sen var jag rädd för katter. Nu älskar jag katter – i vart fall våra egna. De är för övrigt såna härliga och olika personligheter. Att älska dem är därför inte svårt, trots att de hårar och gör djupa spår med klorna i våra golv…

∼ ♦ ∼

Ja, det blev ju lite åska igår kväll. Idag visade appen en sol, men dan började tveksamt med mulet och blåst. Det blev emellertid både soligare och varmare. Jag jobbade med mitt nyhetsbrev på förmiddagen samt var på två möten. På eftermiddagen hade vi enhetsmöte i Humanistiska teatern, en spännande byggnad i Engelska parken.


Därefter var det enhetsfest,
men av olika skäl hade jag tackat nej till att delta. Ett av dem var att jag ville skynda mig hem ifall mina kunskaper i strykning behövdes samt agera chaufför. I kväll är nämligen tonåringen på… bal… Ja det kallas för bal, men om jag har förstått saken rätt förekommer ingen dans utan det är en trerättersmiddag som serveras till avgångsklasserna. Oavsett vad, han är stilig i sin kostym!

Elias i kostym 4 juni 2019

Stiligast!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 4 juni 2019: Livskvalitet!

 1. Den där dokumentären tänkte jag också titta på, men antar jag finner den på play, nån regning kväll. Igår var jag nämligen och planerade gurkor med Johanna 🙂

  Tråkigt när både rygg och fötter värker, men som sagt varierande ställningar är nog det bästa för båda.

  Vilken stilig ung man minstingen har blivit, hoppas dom hade trevligt på tillställning !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp den finns på Play och det är nästan så jag glor på den där på Paddy eftersom jag inte vet när del 2 kommer. Det är visst nåt sportevenemang i vägen… 😉

   Ja idag är det en värkdag. Ryggen bråkar och högerfoten. Humöret är inte på topp. 😦

   Det var god mat, tyckte han. Men idag är han hemma från skolan – han hade oturen att bli förkyld lagom till detta. Hoppas han kryar på sig till avslutningen nästa vecka.

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Det var skönt att höra att ryggen blivit bättre. Och ja, vi ska ju röra på oss, det vet vi. Jag läser ju också väldigt mycket och då sitter man. Antagligen väger den avstressande nyttan upp nackdelen med försoffningen. Det finns ju de som går omkring och läser förstås, men det tänker jag inte prova.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast idag har jag ondare igen, tyvärr. Dessutom bråkar högerfoten. Men men, det är bara att bita ihop. Ja jisses, folk går ju omkring och läser på sina mobiler och ser inte upp i (gång)trafiken. Helt sanslöst ibland…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.