Lördag kväll den 18 maj och söndagen den 19 maj 2019: Alla gillar olika, som sagt…


 Kära dagbok…

Alla gillar olika smågodispåse

”Alla gillar olika”… och jag gillade inte årets schlagerelände.

Orden på lördagsgodispåsen är så på pricken! ”Alla gillar olika”. Och nåja, orden på påsen gäller kanske innehållet men funkar på det mesta. Som schlagereländet jag tittade på igår kväll. Ärligt talat glodde jag mest för att det är sånt en ska göra. Lite grann för att bli allmänbildad musikaliskt också. Men fan asså… Sveriges låt skulle jag inte kunna ens nynna på, så litet intryck gjorde den på mig. Övriga låtar i tävlingen var antingen slätstrukna eller konstiga. Folk som sjöng på pinnar och jag vet inte vad. När alla tävlande hade sjungit klart kom ett nummer jag faktiskt gillade. Det var tidigare vinnare som sjöng varandras låtar. Underhållande, bra och framför allt, de kunde sjunga. Sen kom Madonna. Hur i h-e hon har den status hon har begriper jag inte. Värre falsksång har jag inte hört sen… Eurovision Song Gontest 2018, ungefär… Dessutom var det en reklamkupp för hennes nya musik. Fast efter framträdandet igår undrar jag om nån ens vill lyssna på den.

Mini närbild

Min lilla fanclub Mini.

Nej, Mini och jag var inte roade. Jag roar inte så många, men jag är glad över min lilla fanclub som heter Mini. Hon kommer alltid till mig om kvällarna och hoppar upp på armstödet på bästefåtöljen. Så glider hon ner med rumpan i mitt knä. Sen ska jag klia henne under hakan. Hon tittar uppfodrande på mig och spinner ljudligt, den sötnöten. Igår spann ingen av oss framför TV:n. Vi gick faktiskt och la oss innan röstningen började.

 

∼ ♦ ∼

Sambon började jobba tidigt i morse och jag tänkte mig sovmorgonen jag inte fick igår. Det blev… tji. Kvart i sjun vaknade jag av en redig åsksmäll. Ytterligare två knallar kom efter en stund. Klart jag inte kunde somna om då. Jag fixade kaffe och tog med in till sängen. Sen låg jag och läste min bok med pepitarutig rygg bland rutiga påslakan. Sån är jag – det vill säga otroligt matchande. (Kolla bilden från gårdagens frukost…)


Efter frukost, dusch och påklädning 
gick jag upp till stan i ett par ärenden. När jag kom hem försökte jag busa med Lucifer och Citrus. Det gick… sisådär… De var måttligt intresserade, om en säger så.


Tisslingarna är lika tråkiga som vissa människor 
– de vill inte vara med på bild, längre. Och ändå omfattas de inte av GDPR som kräver tillstånd för alla sorters arkiv med personuppgifter. Jag var kommunikatör i det projektet på jobbet för ett år sen, så fråga mig om det – jag vet allt. (Liten överdrift…)

∼ ♦ ∼

Vi festade lite idag förstås –  Sunday = Funday. För mig är det viktigt att människor som betyder nåt får uppskattning. När sambon hade slutat jobba for vi därför för att fira nån som egentligen fyller år i morgon, men som inte har så många som firar h*n. Vi medförde de skitstora bullarna jag hade köpt igår och blev också bjudna på ljuvlig bärkaka (jag tog två bitar). Plötsligt var eftermiddagen slut och sortin blev lite hastig, som vanligt.


Festandet fortsatte när vi kom hem 
och vi gick till Alex för att äta söndagsmiddag. Det blev tvårätters, för kaffe med nåt sött intog vi hemma. Idag var det ny serveringspersonal igen och igen var det nån som knappt förstod svenska. OK, det är charmigt en gång, två gånger och möjligen tre gånger. Sen blir det… irriterande. Mat och dryck var emellertid utsökta – som vanligt. Vi åt scampi i vitlök med var sin italiensk öl i glasen till förrätt samt pasta med tryffelsås och rött i glasen till huvudrätt. Notan slutade på knappt en tusenlapp – och idag gav jag ingen dricks. Vi gillar olika.

∼ ♦ ∼

I morgon är det dags för en ny arbetsvecka. Veckan omfattar bland annat avdelningsmöte på tisdag och workshop på torsdag med dem som ska ingå i den nya avdelningen vid årsskiftet. Tunga grejor… Jobbväskan är packad och rena kläder framtagna. Jag kör en maskin blått som ska hängas innan läggdags. Min sambo är ledig i morgon och ska bland annat pyssla med växtlighet på balkongen som hon inhandlade i eftermiddags.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lördag kväll den 18 maj och söndagen den 19 maj 2019: Alla gillar olika, som sagt…

 1. Mösstanten skriver:

  Nä i år såg jag inte en enda minut av melodifestivalen. Första gången i mitt liv tror jag.

  Gilla

 2. FEM skriver:

  ÅÅh, så mycket jag känner igen på bilderna! Kissarna, kattleksaken, köksbordet, boken du köpte, rutiga dukarna på restaurangen… Mini som backar ned sin rumpa i ditt knä och sen myser ni tillsammans i läsfåtöljen… Jag måste faan komma upp i sommar igen, asså!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Och jag vill gärna komma ner i sommar. Får se hur och när det blir, jag vill ju gå till graven också. Går du upp nåt till Mors dag kan du väl klappa på stenen hos min lilla mamma?

   Gilla

 3. Mello var en långdragen seg historia, Madonnas sång…gah pinsamt ju 🙂

  Jag tyckte ändå Sveriges bidrag i år var bättre än senaste åren.. men, smaken är olika !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, det känns som om det bara blir längre och längre utan att bli bättre och bättre. 😛
   Jag tyckte inte Sveriges låt var dålig, jag minns den bara inte, kan inte komma på hur den går.

   Gilla

 4. FEM skriver:

  Självklart går jag och tittar till dina också på Mors Dag! Det blir ju första gången jag går till kyrkogården för min egen skull på Mors Dag då.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.