Torsdagen den 2 maj 2019: Bara regn hos mig…


 Kära dagbok…

Blöta kullerstenar

Bara regn hos mig, ingen snö.

Närå, inte har jag väl ”bara regn” hos mig om en väljer att tolka in andra meningar i orden i rubriken än den konkreta, det som faktiskt står. Eller jag har väl inte mer än andra har. När ångesten slår till mår jag fruktansvärt dåligt och tror att jag ska dö. Det har jag inte gjort hittills. Ångest kan jag jobba med, försöka att hantera. Om det inte vill sig kan jag söka läkarhjälp och få piller. Och ja. Jag vet också att jag behöver ta tag i vissa saker eftersom ångesten ju kommer därifrån. Men när jag mår OK vill jag må OK i några dagar och samla kraft, bara. Sen hör jag fragment av andras umbäranden och inser att jag inte har det värst. Omöjliga livssituationer där människor sitter i rävsaxar och möjligen har det klassiska valet mellan pest och kolera…

Men idag regnade det alltså. Väderappen hade visat en snöflinga, så lite beredd på dåligt väder var jag. Ingen snö kom dock, bara regn. Jag plockade ur mitt paraply ur jobbväskan bara häromdan för att jag bär omkring med för många grejor i min ryggsäck (!). Tittade ut genom fönstret och såg inga droppar falla i pölarna. Fast det gjorde det sen i verkligheten. Det var tur att vi hade packat på oss varmare jackor och tröjor med luvor… När jag gick var det som is i regnet. Jackan var dyngsur och jeansen blöta upp till knävecken.

Mini frukostsällskap

Mini, mitt första frukostsällskap

Katterna, läs: Lucifer, startade sin konsert tidigt. Jag försökte förtränga ljuden och lät mig sövas av regnet utanför vårt öppna sovrumsfönster. Klockan sex gav jag upp, det var ju ändå bara en kvart kvar innan larmet gick. Självklart smet katten in i sovrummet, så att jag väckte Anna när jag försökte få ut honom. Anna har ledig dag idag, men fick väl inte heller nån sovmorgon. Dels på grund av vår ylande katt, dels för att det skulle komma nån efter klockan tio och knacka lite på vår balkong för att se om eller vad som behöver åtgärdas på bostadsrättsföreningens balkonger (inte bara på vår, alltså). Dessvärre kunde de inte knacka hos oss på grund av vår inglasningsmontering, men den gav i alla fall ett bra skydd, sa de. Förhoppningsvis får Anna en ny chans till sovmorgon på lördag när hon börjar sent, i morgon bitti ska hon upp och iväg några ärenden. Jag hade sovmorgon igår och den sträckte sig ända till klockan sju. Men det var OK för mig, sovmorgon för mig är inte att få sova länge utan att få slippa ge sig iväg.

Mitt första frukostsällskap var ganska piggt (se ovan!), det andra inte fullt lika piggt. Men medan vi människor gjorde oss redo för dagen återgick katterna till sovmorgon. Vem sa att livet var rättvist?.. Själv utfodrade jag som vanligt djuren och mig själv samt såg till att min tvåveckorssambo åt nåt, jag elaka människa. Kattpottorna tömde jag och sen sopade jag lite i hallen. Jag hade rätt gott om tid i morse och laddade om kaffebryggaren till min sambo. Jag hann läsa en stund också i min första födelsedagsbok. Den är snuskig!!! På lunchen blev det lite mer läsning. Då blev boken en deckare…

∼ ♦ ∼

På jobbet var det lite småakuta saker som skedde*, men mitt främsta fokus låg ändå på att göra klart nyhetsbrevet som ska publiceras i morgon förmiddag. Jag hann med det småakuta på förmiddagen innan det blev lunch. Under eftermiddagen fixade jag lay out etc på mitt nyhetsbrev.

∼ ♦ ∼

Arg selfie

SolskensRegnselfie, inte nytagen dock utan från december förra året.

Fötterna kändes helt OK när jag gick till jobbet i morse, men redan under morgonen på jobbet fick jag ont i högerfoten. Vidare har magen bråkat. Det kan i och för sig bero på den blandning jag åt igår – sillmiddag med snaps och till dessert lite Ahlgrens bilar och 100 gram frukt & mandel… Det var nära att jag tog bilen, faktiskt. Men så vet jag ju hur det är att köra bil i Uppsala. Håkan Tibell skrev en bra debattartikel i lokalblaskan på sista april med rubriken Inte cykeln mot bilen. Artikeln, som visst går att läsa utan att vara prenumerant, handlar om att alla fordon behövs ibland, även bilen. Hoppas Den cyklande sossen här i stan (som för övrigt äger två bilar, lustigt nog!), han som ordnar så fint för cyklister (läs: sig själv, i alla fall när han visar sig i media), läser den välskrivna artikeln!

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis nåt roligare! Den kommande helgen har Svenska Deckarakademien sitt vårmöte i Uppsala. På lördag eftermiddag kommer några av författarna till Akademibokhandeln på Stora Torget. Jag tänker gå dit med en kompis!

Dr Watsons och Sherlock Holmes hattar

Jag tänker gå på deckarförfattarträff på lördag – med en kompis.

∼ ♦ ∼

*småakuta saker = övergången till ett nytt avtal ställde till det, intranätgrejor, projekt där saker behöver uppdateras informationsmässigt, en diskussion om översättning etc


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 2 maj 2019: Bara regn hos mig…

 1. Mösstanten skriver:

  Det var i alla fall väldigt vackra gatstenar i den första bilden. Och det blir spännande att se vad du skriver om deckarförfattarna.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa gatstenar är vackra, men svåra att gå på ibland. 😛 I kväll kommer det fina blommor på bloggen!
   Deckarförfattarna träffar jag på lördag eftermiddag. Kanske kommer rapporten redan lördag kväll, i annat fall på söndagen. Kanske. Ska skyffla jord eventuellt på söndag.

   Gilla

 2. Här har både regnat och snöat, igår när jag skulle hämta det sista på lotten, så blåste det och snöade så om nån såg mig trodde dom väl jag var galen som ryckte ogräs i landet, vill ju lämna över fräscht 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa det ska komma snö i kväll, men jag tycker mig ana flingor utanför fönstret redan nu. 👿 Förstår ändå att du vill lämna det snyggt efter dig. Applåd! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.