Söndagen den 14 april 2019: Sköööna söööndag!..


 Kära dagbok…

En skööön söndag är en ledig söndag när en inte har några tider att passa och en själv bestämmer över sina måsten, tycker jag. Jag avnjöt en god bok och kaffe på sängen tillsammans med min sambo. Medan kaffet bryggdes hann jag tömma kattpottor och diskmaskinen. Den senare är fortfarande ett underverk för mig som aldrig tidigare i livet haft diskmaskin förrän vi flyttade till Main Street. Så skönt att sen få ligga och läsa, småprata lite, spela några drag Wordfeud och bara ha det gott.

 

Äggröra rostat bröd och huvudlös tupp

Go-frukost vid huvudlös tupp.

Medan Anna fixade go-frukost bestående av äggröra och rostat bröd för min del, tog jag reda på den torra och rena tvätten. Igår hade jag också tvättat B:s gardiner som hängt här i över ett år. Jag skickade ett skamset sms idag och frågade om jag skulle ta med dem till jobbet, men se det ville hon inte.

Katterna har varit både högt och lågt. När jag hade duschat och Anna gått iväg till lunchen hon var bjuden på sprang de alla tre tvärs över lägenheten som svartvita streck. De skrek och kastade sig stundtals rätt sanslöst, utan att tänka på konsekvenserna. Alla tre överlevde dock tills mamma Anna kom hem igen. Det är bara när vi människor äter som de är rätt lugna och hovrar kring köksbordet. Jag kände mig inte ett dugg ensam (ifall nån undrar, jag undrar inte själv), för jag hade som sagt sällskap av katterna och min bok på gång. Det lyckades väl den/de som använt den tankebaserade uteslutningsmetoden gissa sig till. Övriga kom på skam. Till söndagslunch intog jag vatten och bröd i sällskap med boken. Katterna var utmattade då.

När Anna kom hem tog vi en eftermiddagsfika innan vi åkte och köpte kattmat. På nya Tokerian träffade vi I som var en av de med högre rang som stod på min sida i det som föregick De Sju Svåra Åren. Det glömmer jag aldrig och det var trevligt med en liten pratstund.

∼ ♦ ∼

Vi borde ha tagit en kvällspromenad, för solen tittade fram på eftermiddagen och temperaturen steg. Men efter söndagsmiddagen – kalkonkorv med bröd, räksallad, bostongurka och Staropramen för min del – blev vi tämligen slöa. Jag orkade i alla fall vattna våra krukväxter och plocka fram rena kläder till morgondagen. Min arbetsvecka blir endast tre dagar lång och det ska bli skönt. Inte för att jag avskyr mitt jobb, utan för att jag känner mig trött och sliten.

Kalkonkorv med bröd räksallad bostongurka öl

Söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Nejlikor orange och gula

Anna fick vackra nejlikor av sin snälla mamma och hennes L på sin födelsedag.

Anna fick så fina nejlikor av sin snälla mamma och hennes L på födelsedagen. Blommor får jag ytterst sällan, men förra året, på min födelsedag, fick jag en läcker orange orkidé av Anna. Den har knappt överlevt och inte blommat på ett bra tag. Jag tänker att jag har ordnat det bra så att mamma och pappa, mormor och morfar, farmor och farfar får sina sista vilorum omskötta och blommor på gravarna. Om två år går gravrätten ut på mammas och pappas och mormor och morfars grav. Tanken är att jag ska vila där också sen. Vem ska sätta blommor på min grav där borta i Barndomsland? Äh, jag tror inte att jag bryr mig när jag är död, men jag kan ju alltid betala några års skötsel i förväg. Sånt här tänker jag på ibland när dagarna är mindre ljusa än den här sköna söndagen.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag läsa vidare i min bok. Klockan 21 förenas Anna och jag vid TV:n för att se del två av Manhunt, en riktigt bra brittisk kriminalserie i tre delar på Svt1.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.