Fredagen den 5 april 2019: Ibland blir det bättre


 Kära dagbok…

Lucifer på köksgolvet fotad genom en köksstol

Gubbis a k a Lucifer är den som sjunger högst i De Uthungrades Skara numera.

Nej, det här livet blir ju inte alltid som en har tänkt sig. Ibland blir det inte bra alls. Men andra gånger blir det bättre. Idag är en sån gång, för både jag och vår tvåveckorssambo kan glädja oss åt att ha Anna hemma i kväll i stället för på jobbet. I tisdags fick hon ju gå in och jobba fyra timmar tidigare än hon skulle. Det har gett henne ett kortare dagpass idag i stället för ett kvällspass. Härligt att få en kväll tillsammans och en sovmorgon i morgon. Eller ja, vi får väl se. I morse började Lucifer ”sjunga” vid fyratiden. Ungefär en timme senare gav jag upp, klev ur sängen och slevade upp mat till De Uthungrades Skara. Förr om åren bestod den skaran av människor. Numera består den av familjen Katt. Anna drog iväg tidigare än jag i morse, men vi hann i alla fall ses helt kort och prata just… mat, allt medan jag slevade upp innehållet i kattpottorna i en plastpåse och Anna slevade i sig frukost. Här är vi inte kackelmagade och det är ju fortfarande så att vi behöver äta. Kul att vi kan göra det tillsammans i kväll. I alla matsällskap är jag inte välkommen, men jag väljer att inte se det som nåt straff, för det handlar i grunden inte om mig. Dessutom är jag vuxen nog att klara av att äta på egen hand och med en bok är en aldrig ensam.

Domkyrkotornen sedda från sovrumsfönstret

Utsikten i morse från vårt sovrumsfönster. Domkyrkotornen som skymtar passerar jag sen på min morgonpromenad till jobbet.

Regnet såg ut att hänga i luften i morse, men det kom faktiskt inget på mig. Det blev en skön morgonpromenad. Innan jag gick hemifrån bäddade jag. Jag stod en stund vid sovrumsfönstret och tittade ut mot domkyrkotornen som syns så länge träden inte är gröna. Tornen syns även från balkongen. Utsikten och eftermiddagssolen var nog det jag föll först för med den här lägenheten. Jag trivs mycket bra här, även om det är jobbigt med alla katthår och allt damm. Igår kväll var vi så trötta båda två, att vi turades om att släpa runt på dammsugaren. Sen vet jag att jag i alla fall måste dammsuga på lördag igen. Det är ett ändlöst arbete och jag skulle gärna slippa det. Men jag vill ha hyfsat rent omkring mig och då gäller att göra rent, inte gnälla om att det är skitigt. Gnäll är inte städning.

Diplom som Antikkunnig i Solna 4 april 2019

Fin säsongsavslutning av Antikrundan i Solna. Och antikkunnig är jag visst, enligt diplomet jag fick.

Det blev inte bara dammsugning igår. Jag hade en halvtimmes marginal tills säsongens sista Antikrundan började. Den ägnade jag åt min bok på gång, en bok som är mycket spännande och som jag läser så snart tillfälle ges. Under Antikrundan amatörvärderade jag de fina sakerna från Solna. Först gick det åt pipsvängen, men sen hämtade jag upp mig poängmässigt. Diplomet visade att jag är Antikkunnig! Men… ärligt talat är det att ta i. Särskilt kunnig är jag inte, jag är mycket intresserad. Och det är roligt att amatörvärdera via appen i mobilen. Lärorikt också. Nu dröjer det väl till våren 2020 innan nästa säsong drar igång. Då hoppas jag kunna vara redo igen. Fast numera har jag börjat tänka och säga som mamma gjorde, ”Om jag lever så länge…”

Himmel över Brighton och Engelska kanalen

Jag återsåg himlen över Brighton och havet, Engelska kanalen en dag i juni 2017.

Innan jag dör skulle jag vilja resa lite mer, men jag är inte säker på att det blir så. Nån people person är jag inte – det syns framför allt i mina foton där människor nästan aldrig är motiv.  Jag tycker att det är svårt att fota människor, trots att jag tycker att det är roligt att göra nya bekantskaper.

Resa… det skulle jag vilja göra med Anna, ingen annan, för att uppleva nya ställen – och gamla. Än så länge får jag drömma om andra miljöer eller läsa om dem. Snart blir jag dessutom för gammal för att resa, det är lika bra att vänja sig vid att resa i tanken. Och minnas resan till London 2017 under vilken vi också gjorde en avstickare söderut så att jag fick återse Brighton. Havet, det vill säga Engelska kanalen, var fortfarande där och färgerna var lika fantastiska som dem jag bevarat i mitt minne, inte så mycket i fotografier.

∼ ♦ ∼

Veckans sista arbetsdag gick ganska fort. När mitt nyhetsbrev väl var producerat tog jag itu med diverse smått och gott, gammalt och nytt, som blivit liggande eller som kom in under dagen. Jag hade varit smart nog att köpa pannkakor redan igår till lunch idag. En ganska lätt lunch eftersom vi ju ska äta tillsammans alla tre i kväll. Köttätarna får hamburgare och jag ska få halloumidito. Inhandlingen av ingredienser och fredagsgodis sköter köttätarna. Jag skrev upp två chokladbitar på handlingslappen. Det tyckte jag att jag kan smocka i mig när vågen visade att jag har gått ner ett kilo, nästan ett och ett halvt, den här veckan.

Pannkaka med grädde och sylt

En av lunchens pannkakor med grädde och sylt.

∼ ♦ ∼

Dagens tankar har gått till min allra äldsta vän. En tung dag med avslut och hur allt nu än har varit finns sorgen kvar ett tag till. Jag önskar att jag hade varit närmare!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.