Resten av lördagen den 23 mars 2019: Vårvindar friska i suddig och kontaktlös cyberspace


 Kära dagbok…

Lucifer på balkongen

Fågelskådning pågår på vår balkong.

Vädret blev mycket bättre och jag stegade så småningom upp på stan endast iförd tischa under jackan. Lucifer släpptes ut på balkongen. Där låg han och fågelskådade när jag gick. När jag kom hem låg han i en balkongstol och sov i solen.

På stan var det livat idag, för den här helgen är det ju dels vinmässa (jag ångrar som fan att jag inte gick dit!), dels bandyfinaler – damernas idag, herrarnas i morrn. Jag gick mina ärenden, bland annat till apoteket och till hälsokosten för att köpa mer Linnex till mina onda muskler och leder. Sen träffade jag ”Lisbeth”* som var på väg att äta brunch med sin familj. Det lät så mysigt!

Jag gjorde en liten avstickare till Drottninggatans bokhandel som nu har 50 procent på alla böcker. Bokhandeln har öppet sista dagen nästa lördag. De gör alltid så fina paket där, så jag köpte mig en födelsedagspresent och lät dem slå in den. Jag fick veta att gamla ägaren har en ny lokal på gång och beräknar öppna i höst lagom till Kulturnatten. Det kommer mer information om var, när och hur på den här bloggen, det lovar jag, för Drottninggatans bokhandel är/var en sån där riktig bokhandel, ett ställe där jag gärna hade tillbringat flera timmar. Den nya ägaren har även köpt Studentbokhandeln och i samband med det väljer h*n att lägga ner Drottninggatans bokhandel. Tur att det finns eldsjälar som gamla ägaren! Jag ser fram emot höstens nyöppning!

Födelsedagspaket till mig

Ett fint födelsedagspaket till mig.


När jag nu inte skulle köra bil eller jobba eller nåt 
passade jag på att prova mina multifokala kontaktlinser. Och de är bra – på nära håll. Jag kan läsa med dem. Men på långt håll ser jag mycket suddigt. Ungefär som på bilden av matlådan (fasolakia) jag köpte hos Alexandra Myrtos.

(Klicka på bilderna för att se dem större samt läsa bildtexter. Då går det även att kommentera varje enskild bild.)

∼ ♦ ∼

Routern från Telia är den jag använder till datorn hemma. Tyvärr har den fortsatt krångla. Rätt som det är tappar datorn kontakten med den. Jag har startat om hundra miljoner gånger och även försökt ringa Kundtjänst. Kundtjänst är stängt på helger. Den enda support som erbjuds är via nätet och eftersom Telia-routern står på min sambo varken kan eller vill jag logga in som hon. Som tur är har vi en betal-router också, men den står i vardagsrummet och från Bokrummet är kontakten med den sisådär. Därför beslöt jag mig för att ta ytterligare en promenad i det härliga vårvädret i stället för att häcka vid en dator som tappar kontakten med omvärlden då och då. Det blåste friska vårvindar och det gjorde inte underverk för till exempel frisyren på en som redan är så ful som jag.

 

Fasolakia med grönsaker, bröd, fetaoströra, vatten och bok

Lördagsmiddag med fasolakia, bröd, grönsaker och fetaoströra från Myrtos. Vattnet kommer från kranen och var bubblat och smaksatt med citron och lime.

Eftermiddagskaffe glömde jag att dricka och i ärlighetens namn var jag mer sugen på en GT. Tyvärr finns det bara gin hemma, tror jag. Jag ringde Annas snälla mamma och hennes L för att prata om nästa lördag när vi ska gå på årsstämma i kolonin och sen tog jag en inomhuspromenad med dammsugaren.

Vid 17-tiden åt jag lördagsmiddag och försökte läsa lite. Sen skrev jag en stund till. Jag hade gärna träffat en kompis i kväll och tagit en öl på lokal, men nu blev det vatten till maten. Då kunde jag även fråga Anna om jag skulle hämta henne med bil. ”Om du vill” svarade hon, vilket jag tolkade som att hon ville. Det var en lång arbetsdag för henne, klockan 7 – 21 med ett par timmars ledigt mitt på dan.

När jag hade ätit och plockat undan efter mig bildades en matkö – på köksbordet. Katterna fick därför sin kvällsmat vid 18-tiden. Då var mina räkenskaper klara och jag satte mig ner i bästefåtöljen för att läsa vad Annas snälla mamma och hennes L har skrivit till oss i en bok om Slottet och slottsträdgården.

∼ ♦ ∼

Ibland kan det vara svårt att se det fina i livet. Men jag ser hur vackert det är runt omkring mig och gläds åt blommorna. Och åt att vännen FEM kommer och hälsar på mig en helg i maj.

∼ ♦ ∼

*Lisbeth heter i själva verket nånting heeelt annat, men är en god vän och kollega


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Resten av lördagen den 23 mars 2019: Vårvindar friska i suddig och kontaktlös cyberspace

 1. Hej!

  Jag ville bara kika in och säga att vi finns redo att hjälpa till även på helgen! 😀 Om din router bråkar med dig är du alltid varmt välkommen att skriva till oss på Facebook eller Twitter, så ska vi göra vårt mesta och bästa för att hjälpa dig vidare 🙂

  Ha en fortsatt fin söndag!
  Lina Persson
  Telia Kundservice

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hej!
   Jag finns inte på Facebook o Twitter använder jag inte längre. När man ringer er kundtjänst hänvisar den till er webbplats. Där var det så himla krångligt att hitta. Dessutom står vår router på min sambo – som har jobbat hela helgen. Jag ber henne kontakta er i morgon.

   Gilla

   • Telia Sverige skriver:

    Hej igen! Jag förstår. På helgerna är våra telefoningångar stängt, men idag går det fint att ringa till oss igen. 🙂
    Ha det gott!
    Lisa, Telia Kundservice

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja jag upptäckte det och det är ju lite svårt att använda datorn för att kontakta er om en krånglande router. Routern står på min sambo som får kontakta er idag. Den har krånglat i fyra dagar nu, så nu vill jag få ordning på den.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.