Trasdockan


Ett inlägg om en bok.Daniel Coles bok TrasdockanTro det eller ej, men jag lyckades i vart fall hitta ett par
böcker, som jag inte hade läst tidigare, på årets bokrea. En av dem var nya författarbekantskapen Daniel Coles bok Trasdockan. Huruvida boken är välskriven eller inte på originalspråket engelska kan jag inte avgöra, men jag tror nog att den svenska översättaren har gjort ett bra jobb. Förlaget har för övrigt bara missat ett fåtal korrekturfel.

Trasdockan inleds med att ett märkligt lik hittas i en lägenhet i London. Kroppen består av ihopsydda delar från sex olika personer. Polisen William Fawkes, Wolf, får hand om fallet tillsammans med Emily Baxter. Mördaren är en riktigt obehaglig typ och det verkar som om h*n pekar på Wolf på olika sätt och vis. Dessutom uppdagas en lista med namn på ytterligare sex offer och datum när de ska dö. En ganska hånande mördare, med andra ord.

Det här är en debutdeckare av en författare som tidigare har jobbat inom vården. Boken kom ut 2017. Uppföljaren Hangman kom ut i somras och ges ut med titeln Marionetten nu i slutet av mars. Del tre, Endgame, kommer ut på engelska i september. Debutböcker brukar innehålla lite för många teman och trådar. När det gäller Trasdockan blir jag förvånad när jag läser att det är just en författares första utgivna bok. Den har en bra story och ett persongalleri som känns realistiskt. Berättelsen är obehaglig och spännande. Ju närmare slutet en kommer desto mer förvirrad blir en kring vem som är mördaren, vem som är den skyldige/a. Författaren känns förunderligt driven i sitt skrivande, som om han inte gjort annat än skrivit deckare i hela sitt liv. Att hans böcker ges ut i flera länder och även ska bli TV-serie(r) är ett kvitto på att författaren skriver mycket bra. Det här är en typisk bladvändare i mitt tycke. Jag ska helt klart även läsa uppföljarna.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.