Lördag kväll den 9 mars och söndagen den 10 mars 2019: Goda smaker och dofter


 Kära dagbok…

Lucifer väljer vinet Raccolto corvina 2015

Lucifer hjälpte mig att välja vin.

Lördagskvällen blev full av en massa gott att tugga på och dricka. Till middag åt jag grillade kycklingdelar och potatisklyftor, medan min tvåveckorssambo fick fläskkotletter till sina klyftor. Eftersom jag skulle köra bil på kvällen och hämta hem Anna från jobbet drack jag självbubblat vatten med citronsmak till middagen. Till Annas hemkomst laddade jag med en flaska Raccolto corvina 2015. Lucifer hjälpte mig att välja vin ur vinskåpet. Vinet, som jag drack för lite mer än två år sen första gången, fick lufta ett par timmar och ostarna tog jag ur kylen i god tid. Ner genom mitt kakhål försvann även en del ostringar, en starköl och lite Gott & blandat. Nä, jag åt inte upp allt, tog lite av varje.


Vi tittade förstås på Melodifestivalsfinalen.
Somliga tyckte att rätt låt vann, jag gillade en annan låt mer. Men det är ganska länge sen den här tävlingen engagerade mig. Jag gillar inte många av låtarna och ofta tycker jag att artisterna inte kan sjunga/sjunger falskt. I år var det emellertid snäppet bättre på sångfronten bland de flesta.

Vår lördagskväll avslutades med Saknad, aldrig glömd. Det var sjätte och sista delen i den här brittiska kriminalserien om kalla fall. Mycket bra serie och mycket obehaglig mördare.

∼ ♦ ∼

Jag vaknade till en solig men kall söndag. Som vanligt inledde jag den med att läsa och dricka kaffe på sängen. Det blev bokbyte, efter att jag hade avslutat en bok om en röd bok med tårar, till en tysk deckare som jag köpte på årets bokrea. Jag pallar inte att gråta mer, utan behöver läsa en riktig deckare med mord och ruskigheter. Annas snälla mamma ringde på förmiddagen medan jag satt och skrev och vi pratade en hel del om böcker. Jag blir så glad när hon ringer, hon är så himla gullig.


Under förmiddagen blev det inte många knop gjorda.
Jag tömde kattpottor, bäddade och tog reda på ren tvätt samt körde en diskmaskin. Efter frukost strök jag och sen duschade jag. När en går hemma så här en ledig dag och typ ”inget gör” unnade jag mig i alla fall att smörja in kroppen med väldoftande lotion från England. Synd att The White Company inte har butik i Sverige – vi upptäckte produkterna och butikerna på vår Londonresa 2017. Jag skulle så gärna vilja ha duschgelen också. När jag nu emellertid surfade in på deras webbutik har de börjat sälja sina varor utomlands, även till Sverige. De säljer allt i butik utom möbler! Hurra!


Det fanns tillbehör kvar till go-fika på eftermiddagen
och det hade ingen av oss glömt bort. Medan kaffet puttrade i Annas moccamaster tömde jag diskmaskinen. Min tvåveckorssambo och jag tog en fika inomhus medan katterna flyttade ut på balkongen. Eller… Lucifer lämnade motvilligt soffan och Citrus låg kvar i farfarsfåtöljen. Men när Lucifer och Mini kom ut på balkongen njöt de fullkomligt av vårsolen.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 9 mars och söndagen den 10 mars 2019: Goda smaker och dofter

  1. Mösstanten skriver:

    Saknad, aldrig glömd har jag också följt. En mycket bra deckarserie. Bra manus. Bra skådespeleri. Och en mycket obehaglig mördare, precis som du säger.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.