Lördagen den 9 mars 2019: Resa, Anna, jag vill…


 Kära dagbok…

Den röda adressboken och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Veckans första lediga dag… Upp i ottan för att ge katterna mat, visserligen, men jag somnade om. Anna fixade så småningom kaffe på sängen åt oss. Läste en stund. Huvudpersonen i boken har nu rest från Paris till New York. Resa… Anna och jag pratade lite om sommaren och semestern. Jag vill inte ha en sommarsemester som förra året igen, men jag vet att det är bara jag själv som kan ordna det, det är ingen annan som fixar evenemang, resor och kompisar till mig. Det är som det är och det är många som Anna vill vara med på semestern. Jag har inte fullt lika många, jag vill ju mest vara med Anna. Ha ledigt tillsammans, kanske resa, inte bara ha vardag som vi har idag. Kunde inte låta bli att gråtmild. Ibland hatar jag min känslosamhet.

Men vår tid kommer väl. Nån gång. Den här sommaren har vi Slottet och Slottsträdgården att sköta om. Jag ser fram emot att få vara utomhus! Lite löst pratade vi om att ta en tripp neråt Motala. Det finns ju faktiskt hotell och vandrarhem där, vi skulle kunna bara åka spontant några dar. Jag vill gärna titta till gravarna, men jag vill också visa Anna mer av Barndomsland. Sen har vi familjen Katt att tänka på. Det går inte att lämna tre katter hur som helst – de behöver mat och tillsyn.

Men hur det blir med sommaren går inte att spika än eftersom de ska göra om Annas jobbschema. För egen del är jag mer flexibel, jag kan för det mesta ta sommarsemester när jag vill. Och kanske spara några dar till december och göra en liten, liten resa utomlands med Anna..? Eller också en resa där jag stannar kvar över jul och nyår. Det skulle nog förenkla saker och många skulle bli nöjda. Ta hänsyn till och visa respekt för är inte alltid det… en vill… It goes both ways. Och ingenting blir nånsin som det var tidigare.

Två storförpackningar kattmat från Latz

Två storförpackningar kattmat släpade vi från bilen upp i lägenheten. Det var tur att jag hade bärhjälp!

Citrus fick komma på visit in i sovrummet en stund i morse. Hon snodde runt först, men la sig sen tillrätta på min pläd ovanpå Annas pinnstol. Vi klev upp vid 10-tiden och Anna fixade frukost medan jag tömde kattpottorna. Som vanligt alltså. Jag tog en dusch och därefter hann jag bädda och dammsuga hela hemmet utom badrummet och sovrummet.

Vi var tre i bilen till Äldreboendet, men bara en av oss skulle in dit. Vi andra två åkte och handlade mat till oss själva och katterna och lite godis och go-fika, förstås. Det är ju lördag. Jag köpte två storförpackningar kattmat. Det känns skönt att ha hemma så en slipper och småhandla. Det var tur att jag hade bärhjälp idag, kattmat på påse kan vara rätt tungt.  När allt var inpackat och varorna registrerade tog vi en rejäl fika.


Jag ska – kors i taket! – laga mat i kväll,
i vart fall fixa potatisklyftor i ugnen. Min tvåveckorssambo ska få fläskkotletter och jag ska äta kyckling. Såser köpte jag, men det visar sig att vi hade det. Nu har vi såser till förbannelse, alltså. Tvättmaskinen kör en blå tvätt och när den är hängd är det kanske dags för matlagning. Vi måste ju äta skapligt tidigt så vi hinner bli sugna på lördagsgodis. Anna slutar klockan 20 och jag har lovat att stå utanför prick så att hon inte missar så mycket av den svenska finalen av den årliga europeiska musiktävlingen. Till oss vuxna serveras då också några goda ostar och var sitt glas rött – obestämt vilken flaska än så länge.

Nu en stunds läsning medan snön faller utanför. Sånt trist väder idag… Somliga har det rätt bra på sin fäll.

Citrus i TV-soffan

Somliga har det rätt bra på fällen medan det snöar utanför…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.