Fredag kväll den 22 februari och lördagen den 23 februari 2019: Ett par lediga timmar och en ledig dag


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan weekend

Helg igen! 

Jorå nog är det helg, alltid. Jag flexade ut ett par timmar tidigare igår på fredagen. Även om den tiden gick åt till hushållsbestyr (handla, vika tvätt och förbereda middag) kändes det skönt. Börjar jag bli gammal? Vi gick och handlade. Anna köpte maten, medan jag stod för vinet (och fyra Staropramen). Vinskåpet behövde fyllas på lite och det blev fyra italienare som fick följa med hem: Masi Valpolicella Bonacosta 2017, Castelforte Amarone della Valpolicella 2015, Zensa Primitivo 2017 och Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2015.

Masi Castelforte Amarone Zensa Primitivo och Anticavigna Amarone

Fyra italienare följde med hem igår kväll.


Masivinet drack vi till gårdagens middag 
och det hade jag druckit en tidigare årgång av (2015). I april 2017 gav jag vinet ett högt betyg. Den nya årgången, 2017, ger jag samma betyg och skriver inte mer om vinet här. Kolla det gamla inlägget för info!

Till middag åt familjen Katt havsfisk, Anna pepparbiff med rotfruker och jag kolgrillad kyckling med tzatiziki. Jag hackade ner sallad i min celadongröna salladsskål från Höganäs och den åt vi båda av. Det var gott. Men mellan hushållsbestyren och medan vi väntade på hemleveransen av matvaror tog jag en öl. Vi provade båda två sorters nötter som vi hade köpt: dels nötter som var karamelliserade, dels en sorts chilinötter som inte bara smakade starkt utan även lök och vitlök. Gott var förstås alltihop.


Strax före middagen fick jag ett sms från DIREKTEN, 
en liten godis- och tobaksaffär i närheten. Jag fick meddelande om att jag hade ett paket från Elgiganten att hämta där. Jag har inte handlat på Elgiganten, så jag tänker inte hämta nåt paket. Jag hoppas innerligt att det hela bara är ett misstag och att det inte är nåt troll på gång igen. Är det det senare blir jag bara så jävla trött…

Paket fr Elgiganten finns att hämta på DIREKTEN

Nej, DIREKTEN, jag har INTE handlat på Elgiganten.

∼ ♦ ∼

I morse var jag upp strax efter klockan fem för att ge katterna mat innan de väckte Anna som skulle upp 5.45 för att sen jobba. Jag lyckades somna om och vaknade vid åtta – skittrött. Men…. denna lediga dag skulle inte förspillas med sömn, vila och återhämtning i några större mängder. Jag började med att tömma kattpottor och diskmaskinen på ren disk. Det blev en liten stunds vila i sängen med läsning och kaffe innan jag klev upp och dammade hemmet och torkade av i badrummet. Efter en sen frukost blev det dusch och hårtvätt innan jag skyndade ner på stan för några ärenden… Tre påsar sopor slängde jag på vägen ut – i soprummet, och ingen annanstans.


Jag hade ett måste-ärende (som i och för sig var roligt), 
men så fick jag för mig att jag skulle besöka Myrorna på stan. Där har jag inte varit sen Biografmaskinisten jobbade där. Självklart bar det sig inte bättre än att jag kom ut med tre pocketböcker för totalt 30 spänn. Riktiga fynd, med andra ord. Gladare i hågen traskade jag tillbaka till Stora torget och Myrtos. Det var roligt att se så många kunder idag. Jag köpte fin grekisk olivolja. På hemvägen gick jag in i S:t Per och köpte en liten påse smågodis. Blev så himla sugen på det, det fick liksom bli min dessert idag. Middagen blev rester från i söndags, det vill säga min italienska pastasås och spaghetti. Katterna fick kyckling. Men… det skulle dröja till middagen. Innan jag kom hem hoppade jag in på Rituals också och köpte mer duscholja av Happy Buddha-sorten. Den är inte så dryg och jag får inget riktigt lödder av den, men jag älskar doften!


En timma och fem minuter var jag ute idag. 
Och då ska kanske fem minuter dras av för soprumsbesöket. Hemma igen var det bara att byta om till städuniformen. Jag dammsög hela lägenheten, startade en maskin tvätt och torkade golven i badrummet, vardagsrummet, gästtoan, hallen och köket. Katternas matställen och skålar skrubbades extra. Vid 16-tiden var jag klar – och behövde egentligen duscha igen. Jag belönade mig med att sätta mig en stund vid datorn och skriva det här samt läsa senaste nytt i ett mejl från Uppsalaewas forskning om min familj. Lådan med släkthemligheter blev inte öppnad idag heller, tyvärr. Till ett sånt öppnande behöver jag flera timmar och ett starkt sinne, nåt jag inte har idag, ledig dag till trots.

Nu har jag softat i bästefåtöljen och ska fortsätta göra så till dess att det är dags att åka och hämta hem arbeterskan. Min lediga dag är slut och har blivit kväll. En höjdpunkt nu på kvällen var telefonsamtalet från vännen FEM.

I morgon ska Anna och jag på födelsedagsmiddag hos Annas snälla mamma och hennes L och det blir alltid både gott och trevligt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 22 februari och lördagen den 23 februari 2019: Ett par lediga timmar och en ledig dag

  1. Mösstanten skriver:

    Både trevlig och arbetsam lördag förstår jag. Alltid kul att fynda böcker.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.