Trettondedagsaftons kväll och trettondedagen 2019: Skor och julbord och fortsatt sjukdom


 Kära dagbok…

Sjukselfie

Jag orkar inte vara sjuk längre.

Nä det här går inte. Jag kan inte gå till jobbet i morgon. Igår kväll, trots uppiggande saffransbulle, ville jag mest bara gå och lägga mig. Anna lagade mat till sig och vår tvåveckorssambo, medan jag vilade. Efter ett par Englandstabletter slank det ner lika många knäckemackor och en halloumiburgare och jag pallade att stanna uppe och såg en film med Anna, men det var knappt att jag orkade. Det blir till att bita i det sura äpplet och mejla jobbet i morgon att jag blir hemma några dar till. Jag förstod nästan att det skulle bli så här och det var ett smart drag av mig att inte sjukskriva mig när jag hade semester. I såna fall skulle jag behöva jaga en doktor för sjukintyg snart och det vill jag helst slippa. Anna har kvar sin envisa hosta och ytterligare en av som var med på julafton, Biografmaskinisten, är nästan lika
dålig som jag.


I morse ville jag helst stanna kvar i sängen igen
och det gjorde jag. Jag har jätteont i magmusklerna efter all hosta och känner även av ryggmusklerna. Jag fixade visserligen kaffe och tog med in till sovrummet, men sen somnade jag ifrån det. Klockan var väl närmare elva innan jag fyllde på muggen med varmt kaffe och läste en stund. Jag hade inte många sidor kvar i boken om en kärlekshistoria. Nu har jag bytt till min fjärde julklappsbok. Det är Stina Wollters bok som jag fick av Anna. Jag har inte orkat läsa så mycket i den idag, så jag kan inte just säga nånting om den ännu.

Idag har jag känt mig som hundraårig. Mini och jag satt en stund i bästefåtöljen medan Anna grejade i köket mest hela dan. Hon hade ju bjudit till Trettondedagsmiddag.


Medan Anna regerade i köket 
pallrade jag mig ner till källaren med lite sopor. Sen åkte jag bil till Biografmaskinisten. Han var som sagt lika pigg som jag, så vi var väl inte så värst sugna på skoprovning. Nu gick det emellertid bra och vi fick suverän hjälp med såväl skor som sulor hos Intersport i Boländerna. Biografmaskinisten lämnade butiken med sin julklapp från Anna mig – två par skor och ett par sulor.

Hemma på Main Street bjöd Anna sen på utsökt julbord. Jag åt hyfsat och tog två snapsar i hopp om att få en stabilare röst. Det blev definitivt inga snapsvisor idag – jag låter som jag vet inte vad – det vill säga nästan inget annat än MORR! när jag pratar.


Nu är jag helt slut och ska kollapsa i bästefåtöljen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trettondedagsaftons kväll och trettondedagen 2019: Skor och julbord och fortsatt sjukdom

  1. Mösstanten skriver:

    Är det kanske influensan du har drabbats av? Hoppas att du blir bra snart.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.