Ett vin: Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2015


Ett inlägg om ett vin.


Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2015

Fylligt, kraftigt, ljuvligt och gudomligt.

Till vinterns sista helg, Trettonhelgenpassade det bra att öppna ett riktigt fint vin. Jag öppnade ett Amaronevin, Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2015. Vinet kostar 284 kronor. Det var väl tänkt att lagras lite, men nu njuter vi medan tid är.

Övriga i mitt sällskap åt nötkött och jag mumsade kolgrillad kyckling inledningsvis. Vinet provade vi också till ostarna Stilton och Gryère. Systembolaget håller delvis med om tilltugget – lagrade hårdostar går bra till vinet, men även smakrika rätter av mörkt kött av nöt eller vilt. 

Vinet är klassat som mycket fylligt. Det är gjort på druvorna, corvina, rondinella och molinara. Corvina är den bästa.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, russin, torkade körsbär, chokladpraliner, arrak, tobak och kanel. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, torkade körsbär, russin, chokladpraliner, arrak, kanel och lakrits.

Mitt sällskap tyckte sig smaka vinbär, jag choklad. Att det var fylligt och fint var inte tu tal om saken. Eftersmaken var lång och ljuvlig. Jag noterade även smak av arrak och tobak. Vinet var inte alls för kraftigt för kycklingen. Till ostarna smakade det…

Toffelomdömet blir det högsta, det finns inget att anmärka på.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.