Tredjedagsemester 2019 lunchtid: Kraxande och handling, mest på nätet


 Kära dagbok…

Regnig januari 2019

Oskarpt och regnigt.

Idag har jag nästan ingen röst. Eller låt oss säga att jag inte kan sjunga, än mindre prata. Skönt tycker väl katterna, som är de jag umgås mest med. Har svårt att andas också – såväl näsa som hals är täppta. Kör med både Otrivin och Bricanyl. Huvudet är tungt trots att det mest innehåller luft, jag är orkeslös. Inte ser jag bra heller eftersom jag inte kan ha mina kontaktlinser + läsglasögon. Nu går jag omkring i mina tio år gamla glasögon. Det är väl inte jättesmart att köra bil, men jag kör bara korta sträckor och hämtar hem Anna från jobbet, typ. Kort sagt: jag har en rejäl mancold. Frågan är om helgen räcker för att jag ska piggna till.

Boken bränn alla mina brev näsdukar nässpray o kaffe på sängen

En halvtimme med bok, kaffe, näsdukar och nässprej i sängen.

Uppsala är regnigt. Det började redan igår kväll. Nu har vi fyra grader plus. Inte nåt skönt väder att vara ute i precis, men tack och lov ingen snö. Jag skulle helt klart kunna gå i ide på vintern. I morse vaknade jag strax efter klockan åtta. Hade ingen lust att gå upp, men masade mig ur sängen, ut i köket för att sätta på kaffe. Medan perkolatorn gjorde sitt vattnade jag gröngölingen som snart är helt barrlös enligt allt jag sopar upp. Jag tömde kattpottorna och sopade kattsand och barr. Ett jävla evighetsgöra. Det blev en halvtimme med läsning och kaffe på sängen, som jag återvände till, innan jag klev upp igen för att duscha. Hemleveransen från ICA Maxi skulle komma klockan 9.51, enligt sms från Anna. Killen och varorna kom 9.43. Det tog sin lilla tid att få in det mesta i vårt mikroskopiska kylskåp. Anna ville kika igenom allt innan eventuellt kött och sånt fryses.


Det var mycket ansträngande att trycka in alla varor
 i kyl, frys, skafferi och skåp. Därför schasade jag bort en katt ur skrivbordsstolen och kollade lite mejl. Igår bytte jag bok från den där läskiga om seriemördaren till Alex Schulmans senaste biografi, den om hans mormor. Båda böckerna fick jag i julklapp, av vännen Jerry respektive Annas snälla mamma och hennes L. Nu handlar boken fortfarande efter ett antal kapitel mest om Alex Schulmans morfar, men… Jag nappade på Bokus mellandagsreaerbjudanden där jag bland annat också hittade Alex Schulmans bok om sin mamma. Av rena farten shoppade jag fyra böcker till. Totalt fem böcker blev det, utöver den ovan nämnda även Anna Janssons bok Döden är alltid sann, Mons Kallentofts och Anna Karolinas bok Falco, Carin Gerhardsens bok Det som göms i snö och Agatha Christies bok Konstiga huset. Notan slutade på under femhundringen. Nu klarar jag mig ett tag till. Jag vet att jag borde ha avlagt ett nyårslöfte om att köpa fler böcker i vanliga handeln, men det är inte ekonomiskt försvarbart för mig att betala mer för två böcker i den fysiska handeln än för fem böcker på nätet.

∼ ♦ ∼

Igår kom en avi om ett paket som jag behövde gå och hämta. Utvilad efter nätshoppingen klädde jag på mig och drog iväg till Kvarnen. Passade på att köpa julknäcke också som var slut på Maxi, men till extrapris på Korgtassen. Paketet var från Nederländerna – och visade sig innehålla de glada strumpor jag nätshoppade härom kvällen. Frågan är nu bara var Annas strumpor är – vi shoppade precis samtidigt…


Nu ska jag läsa i en kvart
innan jag åker och hämtar hem Anna från jobbet. En stunds vila efter det så kanska jag orkar släpa runt Helvetesmonstret* också innan jag dör.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = Katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tredjedagsemester 2019 lunchtid: Kraxande och handling, mest på nätet

 1. Mösstanten skriver:

  Nu har du mycket läsning. Det kanske ändå är en tröst i förkylningseländet? Nej alltför otäcka deckare orkar jag inte med. Läste den första Keplern, tyckte förresten inte om konstruktionen i den, jag upplevde den så tillverkad. Med det fick räcka. Inga fler Kepler för mig.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Inte så särskilt. Jag läser mycket och fort, så de nya böckerna räcker kanske ett par, tre veckor.
   Kepler gillar jag INTE! Fick den första boken av en vän, men var så fokuserad på att lista ut vem kepler var att jag inte kunde njuta av läsningen. När jag sen fick veta vilka de var, blev jag konstigt nog besviken. Så där är vi eniga: inga fler Kepler för mig!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.