Söndag kväll den 30 december och nyårsaftons eftermiddag 2018: Ett gott slut på det gamla året


 Kära dagbok…

Det gamla året går mot sitt slut. Jag måste säga att de här två sista dagarna har det varit rätt gott för min del – på flera sätt än ett. Igår kväll lagade vi ugnen god mat och jag öppnade en flaska 7 Deadly Zins 2014 (jag skriver mer om vinet en annan dag).


Vi hade en skön kväll med såväl läsning som TV-tittning,
bland annat den sista delen av En engelsk skandal. Jag läste ut min första julklappsbok och bytte till den andra. Den första julklappsboken var en mycket gripande historia, den andra är mest otäck, det jag hittills har läst av den. Kanske läskiga tomtarna figurerar i den senare… Vem vet…

 

Lotion Flowers från The White Company och duschgel Ritual of happy Buddha från Rituals

Väldoftande present respektive julklapp till mig från Anna.

Idag duschade jag i min julklappsduscholja från Rituals och smorde in mig i Flowerlotion från The White Company. Båda fick jag av Anna, duscholjan i julklapp, men lotionet köpte hon när hon var i Bath i slutet på november/början av december så det fick jag före jul. Båda doftar underbart och jag kände mig så fräsch när vi trippade ner på stan. Annas snälla mamma ringde medan vi traskade ner i snålblåsten och jag träffade kollegan S som jag fick en pratstund med.

Vi gick i några affärer och en del småsaker fick följa med hem. Anna köpte oss nya, trådlösa julgransljus (halva priset!) till nästa års julgran. Jag köpte en julgranspåse att frakta bort årets gran i när den har gjort sitt. Var sin regnbågsreflex köpte jag också och nåt gott att tugga på till eftermiddagskaffet. En kedja till ett draperi hamnade också i påsen. Syftet med utflykten ner på stan var ändå mest att få lite ljus och luft, inte att shoppa.

På hemvägen gick såg jag ett mysigt bokkafé som jag tänker slinka in i vid nåt annat tillfälle. Avslutningsvis gick vi till Korgtassen och hämtade kvällens skaldjur. Det lär bli ett riktigt gott slut på det här året, men en sak grämer mig: för första gången sen min farmor gick bort (1982) har jag inget datumblock att riva blad från varje dag. Det glömde jag att köpa idag igen.


Men det är förstås inte bara jag och Anna som ska ha ett gott slut.

Jag önskar dig som läser här ett riktigt gott slut på det gamla året. I morgon när vi vaknar är det ett nytt år med nya möjligheter, glöm inte det.

Napoleonbakelse

Ett gott slut på det gamla året!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 30 december och nyårsaftons eftermiddag 2018: Ett gott slut på det gamla året

  1. irenehild skriver:

    Det samma till dig och dina nära och kära! Ett riktigt gott nytt bokår önskar jag dig! Just nu läser jag in det nya året med Christina Larsson´s ”Socialgrupp noll”.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.