Mitt bokår 2018: Slutet gott, nästan allting gott i december


Ett inlägg om litteratur.Så var såväl december som 2018 slut
– och även mitt bokår 2018, förstås. Jag har läst så vansinnigt många bra böcker under året (hela 96 stycken). Kanske blev 2018 mitt hittills bästa litterära år. Men även om året och bokåret är slut slutar jag förstås aldrig att läsa böcker. Det fortsätter jag självklart med så länge jag bara kan. För det ska vara riktiga böcker, såna av papper. Såna en kan hålla i, lukta på, måla upp sina egna bilder av och inte nån uppläsares tolkning och dramatisering.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Decemberböcker 2018:

Per Anders Fogelströms bok Vita bergens barnViveca Stens bok Iskalla ögonblick

Jan Fridegårds bok Mot öster soldatJan Fridegårds bok Soldatens kärlek

Jan Fridegårds bok På oxens hornJoanna Boularis bok Jag kommer hem till jul

Lisa Wingates bok Innan ni tog oss


Årets sista månads första bok blev min efter mamma och pappa 
(Vita bergens barn). Ytterligare tre av månadens böcker jag läste har tillhört mamma och pappa (Mot öster soldat, Soldatens kärlek, På oxens horn). Tre av böckerna är historiska romaner (Vita bergens barn, Mot öster soldat, Soldatens kärlek). En av böckerna är självbiografisk (På oxens horn). En av böckerna jag läste är deckare/kriminalromaner (Iskalla ögonblick). Två av böckerna köpte jag nya (Iskalla ögonblick, Jag kommer hem till jul). En av böckerna består av noveller (Iskalla ögonblick). En bok är en feelgoodroman (Jag kommer hem till jul). En bok är en fiktiv roman, men baserad på verkliga händelser (Innan ni tog oss). Den boken var även en julklappsbok 2018 från vännen Jerry.

Även i december läste jag bra böcker. Högsta omdöme fick en bok (Vita bergens barn och Innan ni tog oss). Högt omdöme fick tre böcker (Iskalla ögonblick, Mot öster soldat och Soldatens kärlek). Medelomdöme fick två böcker (På oxens horn, Jag kommer hem till jul).

Totalt läste jag sju böcker i december. Månadens bästa böcker anser jag vara…

Vita bergens barn av Per Anders Fogelström och Innan ni tog oss av Lisa Wingate

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan på bokhög


Mitt bokår 2018 månad för månad:

Januari

Februari

Mars 

April

Maj 

Juni 

Juli

Augusti

September

Oktober

November 

December – se inlägget ovan!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.