Vintersolståndet 2018: Det där jävla hjärtat som slår bakut då och då


 Kära dagbok…

Mini öga

Mini nära.

Tänk att det är som om katterna har ett sjätte sinne! Igår kväll och i natt mådde jag inte så bra. Bland annat hade jag svår hjärtklappning. Detta gjorde att jag la mig på soffan i vardagsrummet när det visade sig vara omöjligt att sova i sängen i natt. Men redan tidigare på kvällen höll de sig nära. Citrus var som ett litet plåster igår kväll och även i natt, Mini satt nära i bästefåtöljen medan jag läste och Lucifer var i mina hasor större delen av morgonen. Inte trodde jag att tre katter kunde innebära så mycket kärlek!

Jag vågar fan inte känna efter hur jag mår. Det är bara tungt och ledsamt inuti. Jag saknar mina nära och kära, det blir väl så i dessa tider. Från att ha varit medelpunkten – på gott och ont – är jag nu den udda fågeln i flera sammanhang än ett. Det är en svår omställning. Hjärtat klappar så. Hela tiden. Det stillar sig inte.


Efter handling och kvällsmat på lokal igår kväll
satt jag med månadens räkenskaper. Det går ihop sig även i december. Sen dammsög jag (ett bra sätt att skingra tankarna) hela lägenheten utom Pojkrummet och borstade/kardade alla tre katterna. Det gillade de sisådär.  Medan jag vilade i bästefåtöljen med Mini, och samtidigt systemuppdaterade såväl dator som mobiler, läste jag ut den första av Jan Fridegårds självbiografier. Lite rörd blev jag när jag såg att pappa hade gjort en korrekturmarkering. Jag bytte till en helt annan bok – en julbok i kategorin feelgood. Jag köpte boken när vi var i Stockholm i november och mest för dess titel. Tänker jag på låten som heter nästan likadant brister jag, så det ska jag inte göra. Nu ska jag läsa feelgood – och feel good, det vill säga må bra.

∼ ♦ ∼

M som elf

M, IT-avdelningens egen lilla elf.

Det var lite tufft att traska iväg till jobbet i morse. För lite sömn, illamående och det där jävla hjärtat som slår bakut då och då. Dessutom var det ganska folktomt på Uppsalas hala gator. Jag såg två brandbilar som stannade vid Saluhallen, men det verkade inte brinna. Under sista raksträckan, den längs Dag Hammarskjölds väg, började det snöregna spåspik.

Jag tog mig till jobbet främst av två anledningar: dels skulle mitt nyhetsbrev publiceras och dels skulle jag ha lite introduktion med en nyanställd. Tjifen kom med personen senare ganska sent igår eftermiddag, men jag tog bara en bild och skrev en text och la ut lokalt samt skickade dessa även till huvudredaktionen för vårt intranät. Vi var båda rätt möra och bestämde att fortsätta när jag är tillbaka efter alla helger. Efter nyhetsbrevets publicering räknade jag med att det skulle vara rätt soft på jobbet. Det blev faktiskt så soft att jag kunde flexa ut på eftermiddagen.

Att få flera varma kramar från Tjifen och kollegor gjorde mycket gott den här dan. Tjifens julklapp till oss var också väldigt, väldigt fin. Nu får barn som behöver ett skolår. Är det nån av er som läser dessa rader så TACK, TACK så innerligt!

Och stort TACK till M, IT-avdelningens egen lilla elf! Du gör mig ofta glad.

∼ ♦ ∼

Anna har varit ledig idag och inledde den med tvättstugan. Annars verkade det som om det var Lucifers uppdrag. Han var så söt när jag borstade tänderna. Kom och la sig på tvättkorgen med huvudet mot medicinlådan. Hade katten huvudvärk, månntro?

Lucifer medicinlådan och tvättkorgen

Lucifer tycktes ha både huvudvärk och tvättstugan idag.

∼ ♦ ∼

Jag tog emot hemleveransen av matvaror och lyckades hitta plats för alla, medan Anna gjorde klart i tvättstugan samt hämtade ett paket. Sen gick vi tillsammans till och uppfyllde en dröm jag haft under många år: jag har drömt om att bo i stan, köpa en gran på Vaksala torg och bära hem den. Nu lyckades vi välja en rätt stor gran och det var knappt att vi fick hem den. Tills i morgon är den nätad. Då ska den kläs och förhoppningsvis får vi hjälp med det av två långväga hitresta. I kväll städar och pyntar vi vårt hem för julen. Vi avrundar med en försmak av julmaten, inköpt i delikasse från Korgtassen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vintersolståndet 2018: Det där jävla hjärtat som slår bakut då och då

 1. Mösstanten skriver:

  Hjärtklappning är ju jättejobbigt. Jag har haft mycket besvär med det. Bättre nu som skönt är. Men så fint att ha katterna. Det är klart att de kanske kan störa sömnen ibland men de måste väl ge en värme i livet?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är jobbigt när hjärtat jobbar för mycket. Men det var en natt och nu är det ok igen.

   Katterna är underbara. De har varit mycket fundersamma nu idag och igår när vi har julpyntat och städat. Vi hoppas granen överlever natten. 😱😱😱🙈🙈🙈

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.