Fredag kväll den 7 december och FEM:s födelsedag 2018: Frosserier och påssjuka


 Kära dagbok…

Glögg

Skål på dig, gumman – även om jag mest fick mandlar i min glöggmugg…

December är sannerligen frosseriets månad. Här har vi gått ut hårt. Igår på fredagen åt jag som vanligt lunch (fisk). När jag fick veta att Anna skulle göra hemlagad pizza på kvällen var jag inte sen att anmäla mitt intresse. Hur hon sen fick i och ur pizzan i ugnen är mig en gåta. Hela Anna är sned och ryggskottet vill inte ge med sig. Hon har rejält ont och kan inte böja sig och knappt komma i och ur min rätt höga bil. Inte ens engelskt godis eller glögg hjälpte, men gott var det. Häromdan frågade Anna per sms om jag ville ha glögg. Eftersom jag jobbade kunde jag inte svara genast – så hon köpte bara… mandlar. Igår kom i alla fall en flaska glögg hem. Som synes på bilden här intill fick jag mest mandlar i min glögg. Och innan vi hittade våra glöggmuggar… Ja, ja, med en av oss värkig och rörelsehindrad får den andra flänga upp på pallar och leta i skåp, men också gå ner på golvet och utföra vissa sysslor där. Jag känner mig lite som en studsboll samtidigt som jag är evigt tacksam att det inte är jag som har ryggskott. Stackars Anna!

∼ ♦ ∼

Citrus på väg in under täcket

Oväntat besök i sovrummet.

Lördag och jag var sannerligen uttröttad. Klockan var över nio när jag vaknade av att mobilen, som är tyst läge fram till 9 på helger, plonkade. Då vaknade jag och hade sovit typ nio timmar. Anna hade pinat sig upp och gett katterna mat medan jag bara sov och sov och sov… Det blev en liten stunds läsning och kaffe på sängen därför. Jag hade tänkt ringa vännen FEM som fyller år idag, men det fick bli grattis per sms – hon hade messat först och tackat för födelsedagsboken jag skickat. Och medan jag låg där och messade, läste och drack kaffe fick vi plötsligt oväntat besök i sovrummet. Miss Hyde a k a Citrus smet in och försökte gömma sig under Annas täcke, men se hon infångades så småningom. Dock av mig som inte har nån ond rygg. Just nu.

∼ ♦ ∼

Tomtegubbe

Ho ho ho! No no no till Stormarknaden!

Frukost, dusch, hårtvätt, tandborstning och påklädning… Sen for vi iväg för att handla. Vad jag tycker om att handla speglas inte i tomtegubbens min. Mina mungipor går åt helt andra hållet. Men vi behövde handla hem lite till i kväll och till jul och till kul och till julklapp. Därför kan jag inte berätta så mycket mer än att det var en dröm att strosa runt på ett ganska folktomt Tokerian, men en ren och sann mardröm att befinna sig på Stormarknaden. Fy fan, jag åker aldrig dit mer frivilligt! Problemet var bara att jag behövde gå till ett par specialaffärer som inte finns in stan. Belöningen blev sen en riktig go-fika när vi så äntligen landade hemma. Stackars Anna hade som jag tidigare nämnt svårt att ta sig i och ur bilen. Hon hade så besvärligt att hon inte kunde köra varuvagnen med lätthet heller. Eller bära. Så jag har burit av bara 17 och min rygg håller än, tack och lov. Katterna tyckte för övrigt att vi hade handlat alldels för mycket – och framför allt varit borta för länge. Citrus ser riktigt arg ut.

∼ ♦ ∼

Jag ska nu ta ett snabbt varv med Helvetesmaskinen* och skrämma upp katterna. Sen ska jag plocka ordning på en del av det jag har handlat. Som synes på bilden nedan är det nåt som inte hör till ekbyffén.

Ekbyffén

Det är nåt som inte hör hit…

∼ ♦ ∼

Dagens julklappstips är alltid uppskattat, men får faktiskt bara ges till den som är över 18 år. En stunds spänning – och vem vet… plötsligt händer det. Jag skulle verkligen behöva att det hände ganska omgående. Det har liksom blivit hål i plånboken på sista tiden.

Två trisslotter

Plötsligt händer det…


I kväll ska jag äta pippi och de andra två gris. 
Sen bänkar vi myndiga oss framför TV:n för att se på After dark – this is it, en show vi tyvärr missade att se i verkligheten.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmaskinen = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.