Torsdag kväll den 29 november och fredagen den 30 november 2018: Tekniskt avbrott och bus – sånt som en kan roa sig med


 Kära dagbok…

Regn på kontorsfönstret

En behöver simborgarmärket när en ska ut…

När vädret är som på bilden intill får en hitta på allt möjligt för att roa sig. Jag roade mig med att premiärbära min nya regnkappa i morse. Den var toppen – förutom luvan som hela tiden blåste av. Fast det är väl inte luvans fel. Snarare berodde det på blåsten eller på att jag är så blåst och har ett litet huvud..? Ja somliga vet att jag älskar att slå på mig själv och även om jag skojade lite nu så finns ett visst mått av sanning i min uppfattning om mig själv och mina förmågor. (Ett litet huvud = inte så mycket av värde inuti det)

Bilden tog jag igår eftermiddag. Då hade det varit grått, blåsigt och snöblandat nedfall från ovan hela dan. Snorhalt var det när jag skulle gå hem, men jag klarade lårbenshalsarna. Idag har det ”bara” regnat hela jävla dan. En behöver fan simborgarmärket när en ska ut. Sen är det inte heller världsaroligt att vara gräsänka, men Anna och jag hade en del kontakt per sms och film igår kväll. Och jag är vuxen och förväntar mig aldrig att nån annan ska roa mig. Jag gör mitt bästa själv – med ganska enkla knep. Här är några av dem:

Dumlekola liquorice

Sno Dumlekolor från chefen.

 

Rosa strumpor med smileys på

Använd roliga strumpor.

 

Jag försöker pussa malmkronan

Pussa en malmkrona.


Det sista knepet gick väl sisådär. 
Som synes nådde jag inte upp till kronan i Bokrummet. Men jag tänkte att kan Amanda Liberty så kan väl jag. Fast jag kunde inte. Jag är ju fortfarande kär i Anna – trots att hon är i England utan mig.

Nä… igår kväll roade jag mig med att städa. Jag dammade och dammsög och när jag var halvvägs med sugningen dog dammsugaren. Påsen var givetvis överfull (tänk katthår och kattsand), så jag bytte. Fortfarande död. Och kattsand i hela hallen… Totalt haveri och tekniskt avbrott, alltså. Familjen Katt studerade mig storögt. De älskade förstås att Helvetesmaskinen dog. Men… jag hade trumf på hand: i källaren stod min dammsugare (den vi har uppe i lägenheten är ursprungligen Annas). Jag åkte därför ner till Källarspöket och hämtade upp Helvetesmaskin nummer 2 och kunde dammsuga färdigt. Efter en och en halv timme, ungefär, startade Helvetesmaskin nummer 1 igen. Den hade gissningsvis blivit lite överhettad.

Bokrummets vänstra sida sett från dörren

Bokrummet blev dammsuget av Helvetesmaskin nummer 2 igår. Här syns vänstra sidan av rummet.

∼ ♦ ∼

Nån som roade sig själv kungligt när Helvetesmaskinerna ställts undan var lilla Citrus. Jag tror aldrig jag har sett henne på sånt bushumör som igår kväll. Hon la sig på rygg här och där och försökte få igång brorsan. Lucifer var måttligt road. Citrus flög över stock och sten våra möbler och parketten. Ett vitt streck som såg mycket skyldigt ut när lilla bordet i Mellanrummet vältes för andra gången sen det flyttade in dit. Till sist fick Lucifer nog och gick in i duschen och gömde sig bakom duschdraperiet. Det var för dråpligt… Och nog syntes det även i det välstädade Bokrummet att en katt-orkan hade dragit fram. Genom allt detta larm sov mamma Mini i skrivbordsstolen efter att ha lämnat vardagsrummet i tid. Lilla Citrus la sig till sist tillrätta på kudden med ett synnerligen nöjt leende.

(Klicka på bilderna så blir de större och så går det att läsa hela bildtexterna. Det går också då att se bilderna i bildspel och att kommentera varje enskild bild.)

∼ ♦ ∼

En skulle ju kunna tro att jag var helt slut idag på jobbet efter gårdagens städning, tekniska avbrott och bus – och det var jag. Märkligt tomt var det i sovrummet också – ingen Anna som snarkade och satte sina vassa armbågar i mina ögon. Men på tal om märkligt… När jag dammade våra nattduksbord hade ett av dem väldigt konstiga saker på skivan. Gissa vems!

Nattduksbord med glasögonhållare, lampa, bok och potatismospaket

En glasögonhållare i form av en långnäst mus, en lampa, potatismos och en bok. Gissa vems nattduksbord!


Fredag är det och underbart skönt! 
Mitt nyhetsbrev kom ut som planerat, med ett tillägg i sista sekunden och två förtydliganden efter publicering. Sen segade sig dan på och min motivation var ovanligt låg. I kväll ska jag fortsätta städa. Nu är det badrummet och gästtoan som ska skuras. Sen tänker jag slappa resten av kvällen. I morgon blir det en tur till återvinningen med två säckar kläder som några andra förhoppningsvis får glädje av. Vidare behöver jag nog handla, i alla fall mat till katterna och till mig själv. På söndag ska jag träffa Biografmaskinisten och äta pizza. Det blir en alldeles lagom helg som jag vet försvinner fort. Och det är bra, för då är det snart måndag igen, dagen när Anna kommer hem. Katterna och jag saknar henne.

Lucifer på köksstol

Snuffe, a k a Lucifer, saknar också Anna.

∼ ♦ ∼

Sen är det ju så, att Tvåveckorssambon har klarat ett riktigt tufft prov. Och även om jag är den jag är, är jag mycket, mycket stolt! ❤ ❤ ❤

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 29 november och fredagen den 30 november 2018: Tekniskt avbrott och bus – sånt som en kan roa sig med

 1. FEM skriver:

  Häftigt när katter lever rullan och får djungelfeber! Det brukar gå över efter några minuter och det är väl tur det, så de inte river hela bohaget. Lukas är inte ute så långa stunder nu på vintern. Han springer runt här inne istället. Speciellt om han har suttit på lådan och lättat på trycket. Efter det får han spel på riktigt och rusar omkring. Stampar vi i golvet så vänder han och springer åt andra hållet och försvinner uppför trappan till övervåningen eller ned i källaren.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Citrus var helt galen igår. Hon flög över möbler, kanade över parketten, retade de andra, vippade lilla bordet, rev runt med mattan. Hon var så knäpp och rolig, det är annars Lucifer och Mini som rusar runt. Länge höll hon på också, flera timmar. Jag var rädd att hon skulle riva vårt hem. 😱😂

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.