Onsdagen den 28 november 2018: Skitkallt, men nu blommar det! Och adventslyser…


 Kära dagbok…

I morse när jag krälade ur varma sängen ut i kalla köket fick jag en smärre chock. Det var skitkallt utomhus – termometern visade -11,6 grader! (Inomhus var det inte heller så varmt…) Jag lyckades inte fånga den riktiga rekordtemperaturen på bild, det hann bli 0,2 grader varmare innan jag fick upp mobilkameran… Inget snack om saken därför – det blev dunjackan i morse. Men fötterna… de fick faktiskt bo i jympadojorna. Skorna har visserligen lite hala sulor på utsidan. Samtidigt är de varma, sulorna, för fotsulorna. Jag frös bara lite om tårna, för ovanpå skon är det ju nån sorts tyg. I vart fall överlevde jag min promenad till jobbet. Struntade helt i att jag såg ut som en enorm  Mårran i min dunjacka – även om jag är ett missförstått monster i vissa lägen. Universitetshoodien hade jag under, för inne på jobbet är det inte alltid så varmt. Och så mammas sjal, förstås. Även om det är luva på dunjackan är sjalen skön att ha.

 

Kö till postservicen på Kvarnen

Lång kö till postservicen igår kväll…

Väderleksrapporter och väderappen lovade att det skulle bli varmare under dan och det blev det. Men i morse messade jag en pappa som jag skulle träffa till lunch för att höra om jag inte skulle ta med sonens varmare jacka och det önskade han. Sen har det utlovats mildare väder, men snö och blåst i morgon. Då funkar inte mina jympadojor, tyvärr. Jag provgick mina hundraåriga tantboots igår kväll. Fötterna blev rätt onda efteråt, men det var troligen för att jag fick stå i kö så länge. Att stå är värre än att gå för mina onda fötter. Kön ringlade sig från utsidan av Winges och ända in till postservicen. Jag köpte ett blått kuvert, la i två inslagna paket och postade det till vännen FEM. Vännen blir ju ett år äldre nästa vecka och sen är det jul. Det är bäst att vara ute i god tid – PostMord PostNord är inte alltid att lita på. Ta i trä, det mesta jag har skickat har faktiskt kommit fram.

∼ ♦ ∼

Stjärna och stake i Bokrummets fönster

Adventsfint i Bokrummet.

Anna hade jobbat som fasen hemma igår – och även idag! – innan hon gick till jobbet för att jobba. I Bokrummet fixade hon bättre ordning på mina sladdar etc och gjorde adventsfint i fönstret. Det blev så bra! (Ja, jag har fuskat och tänt i förväg.) Även katterna gillade det. Först fick jag schasa bort Lucifer från min dator (nja, jag fotade först!), sen var det Citrus som jagades bort. Mellanrummet är också redo för advent. Det är för övrigt där inne vi ska göra en matsal till julafton. Fast först måste vi nog försöka få ordning på elementet som inte vill vara med – det är iskallt och det är ingen luft i det… Köksfönstret har också fått både stake, som jag lyckades återuppliva, och stjärna. Min uppgift igår kväll blev att stryka gardiner och en jullöpare. När jag hade hämtat hem Anna i bil från jobbet slängde hon upp köksgardinerna OCH en adventsstjärna i Pojkrummet. Sen fick hon ont i ryggen, så jag undrar hur det går idag – hon hade tvättstugan på förmiddagen idag och ska jobba i kväll igen. Dessutom är det visst grötfest för de gamla och deras anhöriga i afton… Jaa, Anna är ett jehu ibland, det må jag säga. Köksfönstret putsade hon visst också, men idag är det för kallt för mer sånt. Jag har erbjudit att vi ska göra städning och annat tillsammans, fast det blir svårt eftersom vi behöver dagsljus till vissa saker och jag jobbar ju kontorstid. Hoppas bara att Anna kan vila ut lite de kommande dagarna i England. Det är hon värd!

Lucifer på skrivbordet

Bättre plats för katt på skrivbordet. Min dator är dessutom varm och skön när den är påslagen, tycker Lucifer.

∼ ♦ ∼

På jobbet idag var det allt annat än adventsfint och julefrid. Jag fick jaga underlag – som vanligt – till mitt nyhetsbrev. Det hade utlovats leverans via mejl under gårdagskvällen, men inboxen hade inte tagit emot detta mejl i morse när jag kom till jobbet. Den som skulle ha sänt mejlet lyste först med sin frånvaro och sen rött – det vill säga gick in i ett möte. Nåja, allt brukar lösa sig även om det ibland blir in i det sista. I morgon efter lunch måste jag göra klart allt för publicering. Jag fick i vart fall en trevlig inbjudan i inboxen till glöggmingel framöver. På eftermiddagen fortsatte underlagsjakten med mera innan jag gick på fackmöte. Mellan för- och eftermiddag bjöd jag en vän på en försenad födelsedagslunch. Vi åt Pasta bolognese – han med kött, jag vegetarisk. Det blev en lång och fullspäckad lunch – på flera sätt och vis…

Vegetarisk bolognese

En lång och fullspäckad lunch. Jag åt vegetarisk bolognese med mera…

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag ta rätt på lite ren och torr tvätt. Strykbrädan ska jag släpa fram igen, för det är några plagg som ska strykas, ett av dem ska ut och resa i morgon.Dammsugning och annan städning påbörjar jag nog i morgon kväll när jag har blivit ensam. Lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete, heter det ju…

Bajskudde i hörnet

Lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete.

∼ ♦ ∼


Jag hade hoppats att träffa en kompis efter jobbet
den här veckan, men det verkar inte bli av. Till helgen ska jag kolla om jag får med mig Biografmaskinisten för att äta pizza nån av kvällarna. Tänk att det blir december då… Våra novemberkaktusar i sovrummet får skynda sig på att blomma om de ska göra skäl för sitt namn.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 28 november 2018: Skitkallt, men nu blommar det! Och adventslyser…

 1. Ni verkar ha fullt upp med adventsförberedelser, och kommit långt ! jag har bara börjat tänka på vad jag skall ta fram 🙂 Tänker jag går upp på vinden på lördag fm, gillar inte att vara uppe där när det är mörkt ute. Vet inte varför, det är samma mörka därinne dag som natt 🙂

  Titta vilka fina kaktusar ni har 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Anna ville fixa stakar och stjärnor innan hon reste i morse, så det är därför det är så långt kommet hemma. 😛

   Jepp, i sovrummet trivs de, två av våra kaktusar. Den vita tror jag att Anna fick av mamma till en jul en gång. Den röda tror jag är min ursprungligen.

   Gilla

 2. åsa skriver:

  Har faktiskt gjort klart på nedervåningen med adventsljusstakar i varje fönster och jag klappade mig själv på axeln efter det 😉
  Nu återstår övervåningen och få se, om jag orkar fixa det i morgon, annars får gubben ”dra sitt strå till stacken” 😉
  Ha dé!/Kram min kära, kära toffla ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Duktig du! Men klart Guben ska dra sitt strå till stacken. Ni kan väl ta var sin våning? 😛
   Jag städade igår kväll – med vissa tekniska avbrott. Se inlägg i kväll.
   Kram och kolla din mejlbox. ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.