Tisdagen den 20 november 2018: Solen kan inte skina alla dagar


 Kära dagbok…

Mönster i sovrumstaket

Solen kan inte skina alla dagar…

Solen kan inte skina alla dagar (fast det gör den, mer eller mindre), men alla behöver vi ta ansvar för att vi mår bra. Den som inte pallar mörkret och grådasket kanske blir hjälpt av vitaminer eller ljusterapi. Vädret och mörkret påverkar inte mig särskilt mycket. Jag försöker hålla en positiv inställning utåt sett, i samröre med andra människor. Sura personer triggar mig och därför vill jag inte vara sån själv. Inte så det märks. Hur det är inuti har varken med väder eller den mörka årstiden att göra och inte handlar det om ”alla andra” heller. Det är saker jag jobbar med hela tiden. Det gör mig känslig – överkänslig, skulle en del säga – för stämningar. Det irriterar mig en aning att jag gärna tar på mig skulden för hur andra mår. All världens sorger kan rimligen inte bero på mig. Sen medger jag att jag ibland tolkar saker negativt. Som häromdan en bild. Det fick jag delvis äta upp idag. Till mitt försvar angav jag att jag ju inte tillhör målgruppen. Målgruppen har inte det bagage som jag har. En bild som var rolig för andra förde mina tankar till desperation och självmord. ”Vi är alla olika”, som en person jag egentligen inte känner ofta brukar skriva.

I ett försök att skoja till det lite for Anna och jag iväg på ett hemligt uppdrag igår kväll. Jag noterade en viss motvilja – det var kallt och mörkt – men roligt hade vi när vi busade. Den det drabbade jobbade sent igår, så reaktionen lät vänta på sig.

Busa var inte det enda vi gjorde igår kväll. Det blev också lussekattspremiär. Jag älskar verkligen saffransbröd – och det mesta i sötsaksväg som den närmaste tiden på året för med sig. Jag tänker förstås på allt från skumtomtar till knäck och ischoklad…

Lussekatt

Lussekatt…

Lucifer i stolen i hallen

Luccekatt!

∼ ♦ ∼

Citrus på skohyllan

Skofetischisten Citrus.

I morse visade termometern under nollan. Jag och mitt morgonsällskap byltade på oss tröjor och vantar/handskar. Det kändes ändå inte lika kallt som igår när det var plusgrader, konstigt nog, men det var väl för att det var vindstilla. Tisdagen förde med sig prövningar för många av oss. Jag lovade hålla en tumme. När jag inte höll tummen skrev jag lite diverse saker, kollade priser och gick på möten. En vanlig arbetsdag, med andra ord. I morgon startar dan lite annorlunda för mig, för jag går direkt till ett möte i Universitetshuset. Sovmorgon är inget jag har i beräkning kring det, för jag sover vanligen inte längre än till klockan sex. Dessutom behöver jag upp för att väcka och utfodra andra som bor i samma hem som jag. Nej, det handlar om att slippa gå som en jo-jo fram och tillbaka. Jag kan i stället ägna en halvtimme eller mer åt att kolla mejl och annat hemifrån. Sen får vi se om Skofetischisten låter mig ta mina skor eller inte så att jag kan gå iväg. Jag köpte skohyllor tidigare i höstas, men dessa hyllor har tagits i beslag av Citrus. Följden blir att de skor vi är rädda om numera står på… hatthyllan eller ovanpå tamburmajoren…

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag packa lite i min ryggsäck, för på lördag morgon bär det iväg på en kortresa för Anna och mig. Nästa vecka ska somliga åka längre, men jag är inte medbjuden så jag ska njuta till fullo nu av den resa jag ska göra i helgen. I princip räcker det att packa ett ombyte och en necessär. Skönt! I morgon kväll ska jag kolla in en gymnasieskola. Eftersom jag jobbar på en IT-avdelning och det handlar om IT-utbildningar har jag bett att få följa med.

Jag hoppas förstås också hinna läsa en stund också innan jag åker och hämtar hem Anna från jobbet. Boken är så fruktansvärt spännande – och då har det ännu inte skett nåt mord vad jag vet. (Jag har ungefär läst halva boken.) Det är uppenbarligen en duktig författare, med andra ord.

Boken Francesca uppslagen

En spännande bok!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 20 november 2018: Solen kan inte skina alla dagar

 1. Ser ut som du har fullt upp, låter skönt med en liten tripp till helgen sen !

  Jag visste inte att katter kunde gilla skor, att hundar gärna biter sönder har man hört talas om.

  Saffransbröd är gott, men dom man köper i affären har inte så mycket smak, kanske bättre om man köper på kondis, men just saffransbröd, då saknar jag mammas, hon var en fena på att baka och speciellt saftigt goda saffranslängder.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det ska bli så skönt att komma iväg nånstans bara vi två. Vi får liksom nästan aldrig nån we-time eftersom vi jobbar så olika.

   Våra katter är helt galna i skor, helst ska de lukta illa också… De kör in huvudena i skorna och gnussar runt. 😛

   Ja tanken var att vi skulle ha köpt på kondis, men det blev på affär i måndags. Jag saknar min mammas kanelbullar, de var så underbart smöriga och kaneliga… 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.