Lördagen den 10 november 2018: Rosor kan vara vita och rosa, men mina kläder är mest svarta


 Kära dagbok…

Rosor

Tre underbara rosor från mitt hjärta.

Det blev en fin kväll igår. Även om vi var trötta var det trevligt att vara fyra till middagsbordet. Och det blir trivsamt när alla vuxna bjuder till och umgås. Jag är mycket glad för besöket och vi har pratat om att göra det till nåt regelbundet återkommande. Det är ju bara det att det har varit lite mycket på sista tiden. Läs: det senaste året. Vi får jobba på att bättra oss, men vissa saker råder en inte över.

Jag fick tre underbara rosor igår av Anna. I vanliga fall ger en röda rosor till den en älskar. De här rosorna var inte röda utan vita och rosa och förunderligt kraftiga.

 

Jag tolkar dem som

  1. Jag
  2. Älskar
  3. Dig

eller???

∼ ♦ ∼

Hushållssysslor kommer en inte ifrån, så en stund av fredagskvällen ägnade vi åt att sortera tvätt (Anna) och bädda rent (jag). Belöningen blev var sin GT och salta chips. När tvättstugenyckeln var upphämtad hoppade vi i säng – Anna hade tvättstugan från klockan sju i morse. Det betydde att hon åkte upp och ner till källaren på förmiddagen idag. Det blev ändå lite lördagsmys i sängen, som vanligt med en bok och kaffe för min del.

 

Jag i min nya regnjacka

Onda Mammisen är rustad att möta höstvädret.

Sen tog jag mig i kragen och dammsög. Jag hann inte dammsuga vardagsrummet, så det sparade jag till eftermiddagen. Anna ville nämligen åka och titta på en dunjacka och jag behövde inhandla en regnjacka. Vidare behövde vi handla mat, förstås, samt fylla på vinskåp och barskåp. Det blev fem röda italienare som fick följa med hem tillsammans med en flaska gin av en sort vi aldrig prövat tidigare. Anna hittade en blå och fin jacka och jag fyndade en regnjacka modell längre – och svart, förstås. Färg kan ju vara farligt. Maten handlade vi på det som i en gång i tiden hette B&W. Affären, numera Coop, hade ett bra sortiment. Dessutom träffade jag en trevlig kollega, bara det är pluspoäng. Minuspoäng blev det dock för alla glupska som bara lämnat smulor kvar från chipsprovningen… Vi fick helt enkelt trösta oss med en Brownie till eftermiddagskaffet. Det gav mig energi att dammsuga färdigt.

Mörkret sänkte sig över Uppsala för länge sen. Det har varit fuktigt i luften hela dan. Tur att jag numera är rustad för höstvädret.

I morgon piper vi ut alla tre till farbror Bosse. Det ska bli sköj, han är en sköjfrisk svärfar.

Nu ska Onda Mammisen ställa sig vid spisen snart och steka kalkon. Det ska Anna och jag äta, vår tvåveckorssambo får annat gott kött.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.