Lördag kväll den 3 november och söndagen den 4 november 2018: Mörker, ljus och trerätters


 Kära dagbok…

Det blev en liten kvälls-fest när Anna hade kommit hem igår i lördags. Jag var jättefrusen och ville värma mig med rödvin och båda var vi sugna på några ostar som vi visste ”låg och skräpade” i kylen. I god tid la jag fram ostarna och luftade vinet, en ny årgång, 2016, Zecci. I maj drack jag förra årgången, 2015, och gav vinet högsta betyg. Den nya årgången är inte ett dugg sämre. Ut och köp, bara 129 spänn!

∼ ♦ ∼

I morse På söndagsmorgonen vaknade jag tidigt IGEN. Dels busade katterna, dels var det nåt som lät utanför (billarm? tågsignal?). Jag hann säga hej då till Anna innan hon gick. Somnade som tur var om och sov till 8.30. Då blev det kaffe och läsning på sängen fram till klockan tio när jag klev upp för att frukostera. Boken är verkligen skitbra och jag har svårt att slita mig ifrån den.


Idag På söndagen hade jag bestämt mig för att bara slappa. 
Det hade uppenbarligen familjen Katt också… Fast de är lite bättre på att slappa än jag.


Jag beundrade våra växter 
och kunde konstatera att en av våra novemberkaktusar har knoppar och att en av pelargonerna i köket blommar. Det är okänt vems kaktusen är, men den står i sovrummet. Pelargonen som blommar står i köket och den fick jag en sommar av Lucille.


Lucille borde jag höra av mig till, 
men idag blev det köket som fick min uppmärksamhet. Jag torkade av alla bänkar och köksmaskinerna på utsidorna. Det behövs göras ganska ofta på grund av katthåren. En fet spis full av katthår lockar inte särskilt till matlagning. Jag är ju inte road av det ändå, men fett och hår ökar inte motivationen, så att säga. Det skulle behöva städas rejält här och även putsas fönster. Kökstorkningen idag på söndagen blev bara en punktinsats. Vi har svårt att både hinna med och orka och vi ska kanske kolla upp möjligheten att köpa städtjänst åtminstone nån gång ibland. Tycker jag. Jag har inte diskuterat saken med Anna.

Köksbänk

En tillfälligt ren köksbänk.

∼ ♦ ∼

Anna söndagsfikar på Trianon

Söndagsfika på Trianon – i väntan på kaffet!

Jag åkte och hämtade Anna efter jobbet på eftermiddagen. Klockan var inte så mycket och vi ville utnyttja resten av helgen maximalt. Det blev en fika på Trianon i Svartbäcken. Men det började med en katastrof – kaffet var slut!!! Som tur var löste den mänskliga handen problemet (inom några minuter.

Vi for sen hem till Main Street och inväntade solnedgång. Somliga sussade en stund, andra läste. När mörkret hade sänkt sig och katterna utfodrats pep vi ut för att titta på Allt ljus på Uppsala. Det kommer ett särskilt inlägg med bilder i kväll om det i kväll! Tills vidare bjuder jag på ett par bilder där det inte är mycket ljus. En skön promenad blev det, men vi missade ett konstverk, upptäckte jag försent.

(Klickar en på bilderna blir de större. Då går det också att läsa hela bildtexterna, se bilderna i bildspel och kommentera varje enskild bild.)

∼ ♦ ∼

Efter promenaden blev jag frusen. Då var det gott att krypa in i en soffa hos varma Alessandro och äta trerätters med min kära. Förrättens vitlöksbröd blev en besvikelse – pizzaslicear som knappt smakade vitlök. Men huvudrätt (taglitatelle al tartufo), dessert (torrone semifreddo), öl (birra Poretti) och var sitt glas rött var topp! Kvällen avslutade vi sen hemma med bland annat Springfloden.

∼ ♦ ∼

Det här inlägget påbörjade jag igår och avslutade idag på lunchen. Jag hinner därför bjuda på ett par bilder av mitt frukostsällskap i morse. Inte kan väl en måndagsmorgon börja bättre?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.