Ett vitt vin: Côtes de Saumon 2017


Ett inlägg om ett vin.


 

Côtes de Saumon 2017

Vitt, fruktigt och prisvärt.

Vita viner är svåra viner att köpa, tycker jag. Det är väl så när en föredrar rött vin. Samtidigt går det inte att dricka rött vin till räkor. Förra helgen köpte Anna två flaskor vitt, jag köpte två röda. Den ena flaskan drack vi samma kväll, den andra

drack vi igår kväll.

Côtes de Saumon 2017 är ett franskt vin. Det är gjort på druvorna chardonnay och sauvignon blanc. Flaskan med det här torra vinet kostade 89 kronor. Systembolaget rekommenderar att det dricks till fisk och skaldjur. För ovanlighetens skull följde vi råden och drack det till laxpaté med romsås och färska räkor med chiliaioli.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”[…] Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, färska örter, ananas, nektarin och citrus.[…] Fruktig, något aromatisk doft med inslag av gröna äpplen, päron, örter, nektarin och citrus.

Jag tyckte att vinet verkligen var fruktigt. Det var ganska ungt och lite pärlande på tungan. Citrussmaken var tydlig och passade utmärkt till räkorna. Även till laxpatén och den salta romsåsen gick vinet utmärkt. Ytterligare ett gott och prisvärt vin, denna gång vitt.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.