Måndagen den 8 oktober 2018: Tröttmåndag med marknadsbesök


 Kära dagbok…

Lucifer utsträckt halvsovande

Måndag….

Just den här måndagen önskade jag att helgen haft ytterligare en dag. Jag var så trött i morse att inget kan illustrera det bättre än bilden här intill på vår kattkille Lucifer. Fast han var förstås inte trött i morse utan pigg som bara den. Och hungrig. Krafs på sovrumsdörren och jamsession startade redan 6.38. Eftersom Anna hade jobbat helg och var ledig idag behövde hon sin sovmorgon. Jag masade mig därför upp och utfodrade De Hungrigas Skara med anka. Sen kröp jag ner i sängen ytterligare en halvtimme innan det var dags för mig att börja min dag. Och den började med en sondering av hemmet efter kräk eller bajs. Lucifer har varit kass i magen och igår kväll sov han mest. Idag verkar han må bra igen. När han hade ätit sin anka ville han ut på ballen*. Där låg han som vanligt och spanade på fåglar och efter insekter. En smaskig fluga mumsade han i sig häromdan, har Anna berättat.

På tal om krämpor har den senaste utlandsrapporten gett besked om att de drabbade har det gott och att det bör bli hemresa nån av de närmaste dagarna. För egen del sitter jag och funderar över ett rött finger. Jag lyckades sticka mig på nåt som låg i en plastsäck i lördags. Det kan ha varit en kaktustagg. Fingret är nu inte bara rött utan där finns en liten, men hård knöl. Till doktorn springer jag inte i första taget – det räcker med tandläkaren dit jag ska på onsdag eftermiddag. To be continued…

Tagg i fingret

Kan det vara en tagg i fingret? Svårt att ta en skarp närbild med mobilen.

∼ ♦ ∼

Jag hann till jobbet innan regnet kom, men sen regnade det från förmiddagen och över lunchen. Typiskt när det är höstmarknad, men både jag och Anna behövde dit för att köpa strumpor. Vi strålade samman efter jobbet och köpte var sin kasse strumpor. Och lite annat… Till exempel ostar – med vin i!

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

På jobbet dallrade luften eftersom de första användarna släpptes på i det nya systemet och dess kringsystem idag vid lunchtid. För egen del har jag mest skrivit och fotat och haft ett och annat möte. Arbetsdagen gick fort. Jag hann i alla fall läsa en stund i min bok på gång under lunchen. Slutet närmar sig och det är såå spännande!

Boken Syndabocken och ett äpple

Slutet närmar sig…

∼ ♦ ∼

Nu blir det snart Vår tid är nu på SvT1. Mini och jag brukar titta tillsammans, Anna har tyvärr inte följt serien. Mer nöje än så behöver jag egentligen inte denna trötta måndag. Jo möjligen lite marknadsgodis också…

Mini selfie

Mini brukar ta selfies ibland när vi tittar på TV tillsammans.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 8 oktober 2018: Tröttmåndag med marknadsbesök

 1. Det kan inte vara en sk. hashtag du fått i fingret ? 🙂 skämt åsido, hoppas kroppen stöter bort det å det snaraste.

  ost med vin i, det låter ju spännande !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja tänk, Nillan, du kanske har rätt! 😆 Gör lite mindre ont idag. Får väl be tandläkaren sticka nåt vasst i fingret också i morgon när jag ska det.

   Osten var jättegod. Mums! Men det blev inget vin till, det fanns ju redan i osten, utan bara kaffe. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.