Lördagen den 25 augusti 2018: Nåt gott att tugga på, påssjuka och ingen städmani


 Kära dagbok…

Oops! När jag skrev rubriken insåg jag att det höll på att bli ett inlägg såsom jag skrev ”förr i tiden”, när jag lät ordet vara fritt. Där ska vi inte hamna igen även om intresset att läsa här tycks öka med mina sorger och bedrövelser.

Det är helg. Inte är jag nåt bra på helgmys, men jag försökte ändå fixa fram nåt gott att tugga på. Kvällen till ära korkade jag upp ett hemtrampat vin från april 2006, ett vin och en tappning som min pappa aldrig hann smaka. Han älskade annars mina hemgjorda rödviner och fick alltid en eller ett par flaskor av varje tappning.

I morse var jag skittrött. Magkrampen var tillbaka (inte konstigt efter fredagskvällens goda att tugga på), idag ackompanjerad av hammarslag i skallen i form av huvudvärk. Men kaffe och läsning på sängen blev det i alla fall. Och bokbyte, från en norsk relationsroman till en svensk dito i psykologisk thrillerstil. Parallellt läser jag en av de tjocka tanternas bok om engelsk mat genom tiderna.

På eftermiddagen var en shoppingrunda bestämd sen tidigare. Den blev lyckad, vi fick påssjuka båda två. Jag tyckte om valet av färger, men kanske mest att det fanns åsikter och önskemål. Efter brunch på Burger King inhandlades mer och nytt gott att tugga på till kvällen. Jag försökte hitta nåt lämpligt till arbeterskan som slutar klockan 20. Tre flaskor vin kom med hem också –  ett till kvällens plock, kanske, och två röda italienare (varav jag läst gott betyg om det ena) till vinskåpet.

Städmanisk har jag inte varit, men jag har dammat lite, dammsugit, torkat av bänkar i köket, strukit kläder och plockat ur diskmaskinen. Jag har också roat mig med att försöka stuva om i plastburkskåpet. Resten av min första lediga dag och kväll den här veckan ska jag lata mig. Och tänka tankar och ord som ingen, eller väldigt få, får tillgång till.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.