Onsdagen den 15 augusti 2018: Utflykter och färder i Barndomsland


 Kära dagbok…

Vädret var snäppet bättre idag och först regnigt, men jag bestämde mig i alla fall för att ge mig ut på lite utflykter och färder medan vännen Mia hade andra engagemang. Dagen inleddes som en sedvanlig ledig dag, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Det går bra även i Motala. Det blev bokbyte och nu har jag rest från Gotland till London.

Orden och känslorna fortsätter att tumla runt inuti. Här vid sjön känner jag mig emellertid förunderligt genomblåst och klar i skallen. Klar… eller tom..?

Att vakna till en ny dag som är alldeles blank och veta att jag är den enda som kan fylla den… Jag har sökt och funnit blodsband, jag har varit i Stöllestan (Vadstena), jag har känt tomhet vid graven, jag har fascinerats av sjön och stranden och det enkla, vackra, rena i livet. Och tårarna har fallit som floder. Kvällen avslutades med värdinnorna hemma och var sin rejäl portion Thaimat från Kathy Thai. Jag är lugn den här stunden.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 15 augusti 2018: Utflykter och färder i Barndomsland

  1. Pinglan skriver:

    Så du är i Motala nu. Själv var jag där förra veckan, och jag besökte även Vadstena. Så dina bilder väcker veckogamla minnen.
    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.