Nionde semesterdagen 2018: Dagarna går…


 Kära dagbok…

Dagarna – och semestern – går. I min mall till dagboksinläggen är rubriken just Dagarna går och den passar ju bra att använda nu. Tiden rinner iväg och nåt vettigt och jättestimulerande blir inte gjort. Idag på morgonen har jag i alla fall kört en diskmaskin och gått ett varv med dammsugaren. Det var så hett här redan tidigt att katterna inte ens orkade bli rädda… Men efter städningen behövde i alla fall Citrus och jag vila oss – jag i bästefåtöljen, Citrus nedanför.

Citrus vid bästefåtöljen

Citrus vilar nedanför bästefåtöljen.


Det är inte bara jag utan även katterna 
som har det tufft i hettan. De har liksom jag ingenstans att ta vägen. Men skillnaden är att jag faktiskt kan gå ut en stund. Om jag nu vill ge mig ut i 30+ grader. Det är olidligt. Länsstyrelsen i vårt län har utfärdat totalt eldningsförbud i alla kommuner och på tomtmark. Jag undrar hur det fungerar i Bollhavet… Nej, jag längtar inte tillbaka dit, jag längtar bara… bort.

Katterna verkar fortfarande vara förvirrade över tillvaron. Mest av allt tror jag de har saknat Anna och E. Lucifer har gått här och vankat och letat om kvällarna – det är bara på morgnarna jag duger och han svansar efter mig för att få mat. Mini saknade uppenbarligen mest E. Igår kväll fick Lucifer och Citrus i alla fall kattfnatt och det var riktigt härligt att se dem busa som de brukar göra i vanliga fall. Sen blev de helt slut och kollapsade på vardagsrumsgolvet.

∼ ♦ ∼

Jag fortsätter att leva nån sorts vegeterande, fiktivt liv med mina böcker. Eller mina och mina, just nu läser jag böcker som jag har fått låna av kollegan P-son. I morse läste jag ut Jigsaw från 1970 och sen fortsatte jag med Sadie when she died från 1972. Sadie-boken utspelar sig vid jul, så för hoppningsvis får jag frysa lite fiktivt också. Hårdkokt, lagom spännande och engelskaträning. Desperat försöker jag göra nåt för att stimulera hjärnan, som du märker, kära dagbok.

∼ ♦ ∼

Stockholmsresenärerna kom hem nästan mitt på dan. Det hade varit olidligt hett trots både färjeresor och båtturer. E kom hem med en bok och det blev jag väldigt glad för. Anna gav mig en påse från Levi’s med innehåll som passar till nästa Stockholmstripp, den som går till Europride 2018 och som jag ska med på. Tack älskling för att du tänkte på mig!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.