Jigsaw


Ett inlägg om en bok.Ed McBains bok JigsawStrax före semestern fick jag låna en hög med böcker
på engelska av kollegan P-son. Det var tre hårdkokta deckare och en bok om… mat. Nu har jag läst ut den första av de tre deckarna. Den lilla boken Jigsaw av Ed McBain är enligt utlånaren en bok perfekt för sommar, semester och hängmattan. Nån hängmatta har jag ju inte, men väl semester. Och sommar är det sannerligen.

Boken utspelar sig i 87:e distriktet i en fiktiv storstad i USA.  Poliserna jagar en mördare som lämnar pusselbitar. Pusselbitarna är delar av ett foto, en bild som sägs ska visa var en skatt finns. En skatt bestående av en resväska med hela 75 000 dollar i. Slutet är lite överraskande.

Den här lilla boken är otroligt snabbläst. Och P-son hade rätt, den var perfekt semesterläsning. Inget djupare innehåll, ganska spännande och så fick jag träna min engelska.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.