En sommar i Brighton


Ett inlägg om en bok.


Lucy Diamonds bok En sommar i BrightonMånga somrar (i alla fall fyra, nästan fem) har jag haft i Brighton. Därför var det självklart för mig att åtminstone av nostalgiskäl köpa Lucy Diamonds bok En sommar i Brighton. Semestern 2018 blev inte som jag hade tänkt, men vad är då bättre som plan B att resa litterärt?! 

Den här boken är ganska enkel och tillhör genren feelgood. Jag tänkte att det kunde vara läge för en sån roman med tanke på mitt mående. Plotten i boken är inte särskilt tillkrånglad. Ett antal kvinnor i lite olika åldrar, med fokus på Rosa, Charlotte och Georgie, bor i samma flerfamiljshus i Brighton. Rosa har gjort en omstart i sitt yrkesliv och jobbar nu med mat, Charlotte försöker komma över en stor sorg och Georgie har flyttat till stan i max ett halvår för att hennes pojkvän har fått jobb där. Över dem alla bor den äldre Margot som leker kärleksgudinna, bland annat. Så småningom lär kvinnorna känna varandra samtidigt som deras liv förändras.

Berättelsen om kvinnorna är egentligen ganska förutsägbar, men det kan vara lite skönt att läsa om heterosexuella, okomplicerade förhållanden ibland. Alla män i boken är skitsnygga. Kvinnorna, även om de har drabbats av sorger och motgångar, har rätt mycket flyt vad gäller såväl jobb som kärlek – och som i så många feelgoodromaner också pengar i form av ett arv. Jag hade gärna läst mer om Brighton (fler miljöskildringar, färre persondito även om karaktärerna känns ”äkta”) och det hade författaren, som egentligen heter Sue Mongredien, säkert klarat av – hon har själv bott där en tid. Rullskridskodiscot i boken hade i alla fall hög igenkänningsfaktor hos mig och jag skrattade gott åt ett minne som poppade upp. Ett antal irriterande korrekturfel skämmer boken, som jag annars tycker är ganska perfekt sommarläsning. Jag kände då och då saltstänken från havet på min näsa.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.