Ett rött vin: Lännabruk Kristina 2016


Ett inlägg om ett rött vin med både grekisk och lokal anknytning.


 

När jag beställer ett visst vin till middagen på restaurang är det vanligen italienskt. Igår på Akropolis var det inget undantag. Inte förrän en flaska franskt rött vin ställdes på bordet. Nej, den fick de bära ut igen. Nåt italienskt rött vin till bra pris fanns inte att uppbringa och vi blev i stället erbjudna vinet Lännabruk Kristina 2016. Detta vin har anknytning både till Grekland och lokalt (Lännabruk) – och det gjorde mig så nyfiken att jag accepterade bytet (och fick betala 45 kronor mer, typ 340 kronor för en flaska). Vinet går inte att köpa på Systembolaget, vilket ytterligare tilltalade mig.


Huvudmännen för vinet Lännabruk Kristina 2016
är två greker som öppnade restaurang på orten Lännabruk 2011. Kristina är restaurangens eget vin. Det är producerat på druvor från ägarnas vingårdar i Grekland. Druvorna i vinet är tre: Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon. Vinet karakteriseras av en ägarna som

”[…] mycket välbalanserat och milt med en viss strävhet

Fästmön åt kött, jag åt kycklingsouvlaki till vinet. Det var verkligen härligt strävt. En viss jordighet noterade jag. Om vinet hade varit något ljummare vid serveringen skulle det ha varit helt perfekt.

Detta till trots blir Toffelomdömet det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.