Måndagen den 14 maj 2018: Det blir ofta inte riktigt som en har tänkt sig


 Kära dagbok…

Prydnadsfågel

En fågel ställde till det igår.

Som rubriken antyder innehåller tillvaron en hel del bakslag. För det första kom aldrig äldsta bonusdottern och mellanlandade hos oss igår kväll. Planet hon skulle resa med från norr ner till oss hade krockat – med en fågel… För att få ordning på skadorna skulle en tekniker titta på planet – en tekniker som skulle flygas upp… Med den väldigt preliminära avgångstiden insåg vi alla att det inte skulle bli många timmar hos oss innan hon skulle flyga vidare hem till England i morse. Så det var ju lite snopet hur en fågel kan ställa till det…

Lucifers nacke

Lucifer har kräkts igen.

På tal om djur var det dags igen i morse för Lucifer att kräkas. Jag gick upp trekvart tidigare eftersom jag var tvungen att ta bilen till jobbet när garaget hemma ska städas. Därför gjorde jag mig klar i badrummet först innan jag gav katterna mat och serverade mig själv frukost. Katterna åt lite grann och jag käkade yoghurt. Plötsligt ropade min sambo från hallen. Där satt vår kattkille och spydde upp maten han nyss ätit. Tre härliga pölar att torka upp. Tur att vi var hemma båda två och kunde hjälpas åt och tur att det var på hallgolvet och inte nån matta. Men vad 17 är det för fel med vår Snuffe? Han mådde bra igår och kräktes inte. Idag tog han lite vatten efter han hade kräkts och det fick han behålla. Nej, det börjar luta åt ett veterinärbesök nu.

Högtalare med kattbett

Nån är uppenbarligen missnöjd med maten vi serverar…

Konsekvenserna av Lucifers kräkningar i morse blev att Anna tog bort alla matskålar – det var ju mat kvar i dem – utom vattenskålarna. Vi kan inte riskera att Lucifer äter mer och kräks och kanske mår riktigt dåligt när vi inte är hemma. Katterna ser inte ut att ha magrat när jag kikar på bilder. Samtidigt noterar jag att nån av dem uppenbarligen är missnöjd med att vi serverar dem så lite mat. Nån hade nämligen… smakat på en av högtalarna till min dator. Oftast är det Mini eller Citrus som tuggar på saker de inte ska. Rosen, det vill säga det som är kvar av den, som jag fick av Annas snälla mamma och hennes L i födelsedagspresent, har jag ställt in i sovrummet. Några andra växter är inte tuggade på vad jag kan se – annars skulle det ju kunna vara en orsak till Lucifers kräksjuka.

Citrus närbild selfie

Citrus njuter när det är svalare på ballen.

Värmen är jobbig för katterna och idag när vi skulle borta större delen av dan var vi tvungna att stänga balledörren*. Mini ligger mest i skrivbordsstolen och sover. Lucifer hoppade upp på klätterställningen i Djungelrummet/
Mellanrummet och låg och spanade på fåglar när jag gick i morse. Han verkade inte särskilt medtagen kräkandet till trots. Lilla Citrus var väldigt hjälpsam igår kväll när Anna bäddade för Lullan Gardenia**  som aldrig kom. Hon (Citrus, alltså) håller sig mest inomhus när det är varmt, medan Lucifer och Mini faktiskt gärna ligger på ballen*** i värmen. Igår kväll kom Citrus ut och snodde min plats på kökssoffan vi har på ballen. Då var det behagligt där ute och den lilla njöt lika mycket som vi. Hon passade visst på att ta en selfie också.

∼ ♦ ∼

I hatten

Propagandaministern/kommunikatören laddar för kommunikationsövningar. (FOTO: Jerry O.)

Det var inte så kul att åka till jobbet i morse. Det handlade inte om att jag inte gillar mitt jobb och det jag hade att göra idag utan att jag var och är orolig för Lucifer. Nu slutade Anna tidigt idag, men det känns jobbigt att vi måste krångla med kattmaten och att Lucifer inte hetsäter – han är ju jättehungrig, stackarn’, när han har kräkts. (Anna kokade fisk till honom idag. Vi får se hur det tas emot.) Några promenader till och från jobbet blev det alltså inte idag för min del, så det var skönt att vi var ute och rörde på oss igår. Jag har grejsat lite med en del intranätsaker, skrivit en dagordning och jobbat med en kommunikationsplan under arbetsdagen. Vidare har jag laddat för veckans två kommunikationsövningar, varav den första är i morgon förmiddag och den andra i morgon eftermiddag.

Värmen håller i sig, men tack och lov har jag svalt på kontoret. Det är så svalt att jag behöver ha tröja med mig för att kunna ikläda mig den när temperaturen är alltför låg. Tröjan var annars rätt mycket överkurs eftersom jag körde bil till och från jobbet. Det var rätt mycket av ett elände, för som bekant avskyr Uppsala kommun bilar och bilister samt fotgängare, men älskar cyklister. Nu har kommunen gjort en undersökning där 800 personer har svarat var det är farligast i Uppsala när det gäller trafik. Kommunens lösning på farorna är att sätta upp dekaler (!). Av dessa framkommer tydligt att bilisterna sannerligen inte gynnas här. Dubbel negering och allt… Men frågan är vem som vill parkera här – det kostar en förmögenhet (dyrt dyrt).

Parkera inte inte här understruket

Nä, nä, jag ska genast sluta parkera i Uppsala. Det är för dyrt dyrt.

 

∼ ♦ ∼

Nej fisken togs inte emot bra. Den kom upp i hallen, i Djungelrummet och på mitt skrivbord. Så nu sitter vi på akuten på Djursjukhuset med Lucifer i bur. Och på akuten blev vi kvar större delen av natten – vi kom hem runt halv fyra på morgonen.

∼ ♦ ∼

*balledörren = balkongdörren
**Lullan Gardenia = äldsta bonusdottern
***ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Måndagen den 14 maj 2018: Det blir ofta inte riktigt som en har tänkt sig

 1. Anne skriver:

  Men så tråkigt! Hoppas han piggnar på sig och det snart!

  Gilla

 2. Agneta skriver:

  Åh, stackars liten, jag håller tummarna för att det är något lindrigt och hyfsat snabbt övergående fel på honom.

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Men snälla nån! Stackars alla er och framförallt Lucifer, som inte kan säga själv vad som felas med honom. Hoppas verkligen, verkligen att det löser sig på bästa sätt. Alla tankar till er idag.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.