Lördag kväll den 5 maj till söndag eftermiddag den 6 maj 2018: Sofflock, solkatter och slökatter


 Kära dagbok…

Läsning på balkongen

Att ligga på sofflocket och läsa…

Den blev en varm dag igår. Jag hade helst av allt bara legat på sofflocket och läst, men det blev först på tidiga kvällen jag unnade mig en stunds ro. För inte gick det att låta bli att snabbdammsuga det värsta vad gäller dammråttor, katthår och tussar från kattpäls. Nä, jag kan verkligen inte låta bli när det ser för jäkligt ut. Och ändå dammsög min sambo häromdan, jättenoga. Men det gror igen fort och genom att försöka hålla efter det värsta hittar vi nån sorts balans mellan ledighet-vila-återhämtning och arbete. Sen blir det förstås också lite annorlunda när E är hos oss. Nej, bara så du inte får för dig nåt, jag tycker inte att det är jobbigt med vare sig katterna eller E. Men det blir mer att göra här hemma. Det blir också bättre… ordning, framför allt, och det är sannerligen inte negativt för min del. Däremot blir den egna tiden – att göra sånt en enbart tycker är lustfyllt – mindre. Och det kommer ingen av oss ifrån trots att vi är två som kan dela på de mindre roliga måste-sakerna hemma.

Kolgrillad chilikyckling med tzatziki och grönsaker

Lördagsmiddag.

Efter den lilla stunden jag ändå tog mig på sofflocket slängde jag ihop en sallad till mig. Sen dukade jag åt oss i köket, för på ballen* var det alldeles för varmt att sitta och äta. E åt sina kycklingspett med grönsaker, baguette, smör och ost, jag åt min kolgrillade chilikyckling med tzatziki och salladen. Det var en alldeles lagom måltid den här varma lördagen. Jag längtade efter att Anna skulle sluta så att vi fick svalka oss med var sin GT, men som bekant väntar den som väntar på på nåt gott alltid för länge.

Katterna tyckte också att det var alldeles för varmt på ballen. Mini är den som mest gillar sol och hon låg där ute, förstås. Lucifer och Citrus delade på Annas bästefåtölj inomhus där det var svalt, tills solen började sjunka. Då kom Lucifer ut och la sig under stolen där Mini låg. Till och med vattnet smakade gott också. De brukar annars rata det. För övrigt mördade jag insekter som kan vara skadliga för katterna, men de små odjuren spolade jag ner i en av toaletterna.


När Anna sen var hämtad 
kunde vi äntligen slå oss ner på ballen, som nu hade behaglig temperatur, och njuta av lördagsgodis i form av GT, ostringar och lösgodis. Det senare var inte planerat och jag har inte mått så bra av det, men va 17… Det var ju lördag… Mini tittade på sitt lördagsgodis, det vill säga fågelskådade. Hon fick dessvärre ingen smakbit, för vår balle är ju inglasad.

∼ ♦ ∼

Kvinnan på bänken och kaffe på sängen

Kvinnan in sängen läser Kvinnan på bämken medan kvinnorna på väggen bara hänger där.

I morse vaknade jag inte förrän strax före klockan nio. Så skönt att äntligen få en rejäl sovmorgon. Jag har i många år haft olika sorters sömnproblem. Att unna mig ett par timmars längre sömn en dag ingår i detta. Det är som om jag inte riktigt får det ibland – för mig själv. Men nu blev det kvinnan i sängen som läste Kvinnan på bänken medan kvinnorna på väggen betraktade henne. Eller… de senare verkade faktiskt rätt ointresserade av mig. Boken är spännande och går snabbt att läsa. Jag har färre än 100 sidor kvar, så läser jag inte ut den idag, gör jag det nog kanske i morgon.

Idag har jag städat lite mer. Dammat och dammsugit. Dammsugaren står nu inne hos E, för jag tycker att när en är nästan 16 år kan en ”hjälpa till” genom att dammsuga sitt eget rum. Samtidigt vet jag att det är roligare att spela datorspel med kompisar, det är ju inte E den enda i familjen som föredrar. Vi får se om rummet blir dammsuget eller inte. Matbelöning och matbestraffning har aldrig varit min grej gentemot andra, fast en utebliven pizza till kvällsmat kanske tar skruv..? Anna och jag har tänkt oss sallad när hon har arbetat färdigt för dan.

Katterna tycker att dammsugaren är en helvetesmaskin,Citrus har jag knappt sett till idag. Mini la sig i solen på ballegolvet**, Lucifer la sig i stolen. Han tittade upp lite, tyckte väl att jag störde med monstret, men la sig sen ner och sov igen. En riktig slökatt, den killen. Den som ändå vore katt ibland… Men jag har tagit en uppiggande (?) dusch och blivit renhårig. Nu är det dags att tömma diskmaskinen. Tjolahopp!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**ballegolvet = balkonggolvet


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 5 maj till söndag eftermiddag den 6 maj 2018: Sofflock, solkatter och slökatter

  1. Ja, nog är det säkert stor skillnad när man har husdjuren inne. Ju fler personer spelar ju också in. Jag märkte stor skillnad när Jessica o Erik bodde två månader hos mig i höstas, då dammade det igen bra mycket fortare 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.