Sjuka själar


Ett inlägg om en bok.Kristina Ohlssons bok Sjuka själarBöcker är världens bästa vänner!
Och lite extra glad blir en förstås när en inser att en har gett bort en riktigt bra bok till nån en gillar. Jag gav Fästmön boken Sjuka själar till födelsedagspresent för ett par år sen. Nu plockade jag fram den ur våra gemensamma bokhyllor för att läsa den själv – jag har ju ett Kristina Ohlsson-race på gång.

Boken handlar om Lukas, den enda som kom tillbaka efter att ha blivit kidnappad och torterad. Det började med kors och brinnande träd. Sen försvann människor. Fanny, som Lukas var tillsammans med, försvann året innan han gjorde det. Men Fanny kom aldrig tillbaka. Ytterligare en kvinna, Lydia, försvann också för alltid. Själv blev Lukas så skadad att han inte minns nånting. Fannys föräldrar – och fler med dem – är inte förtjusta i att Lukas har återvänt tillfälligt till sitt barndomshem efter tio år. Men Lukas plågas av att inte veta vad som hänt. Även Lukas barndomsvän David och hans Anna har återvänt, men de har flyttat till prästgården permanent och renoverar den. Lukas börjar gräva i händelserna och det förflutna och inser att hans bäste vän David inte hälsade på honom en enda gång när han vårdades efter att ha återvänt.

Det här är en skräckroman. Det är nu tre olika genrer som författaren bemästrar: deckare, hårdkokt deckare och skräckroman. Den hårdkokta varianten gillade jag inte, även om den stilistiskt sett var lysande. Skräckromanen Sjuka själar är suverän – den är läskig, spännande och snabbläst. Människorna är människor, fast alla karaktärer är ju inte normala… Jag anar möjligen varåt skuldfingret pengar, men jag är inte säker.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.